FUJINON XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR

Az XF objektívek új standardja Az XF objektívek új standardja
A nagy felbontású képminőséget kompakt és könnyű kialakítással ötvözi, így minden felvételi helyzetben kiválóan teljesít.

A FUJIFILM Corporation bejelentette a FUJINON XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR (XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR) objektív bevezetését. Az új objektív az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek széles választékához csatlakozik, amelyek a kompakt és könnyű kialakításukról, valamint a Fujifilm saját fejlesztésű színreprodukciós technológiájával nyújtott kiváló képminőségükről híresek.

Az XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR egy standard zoomobjektív, amely a 16 mm-es nagylátószögű (35 mm-es formátumban 24 mm-nek megfelelő) és a közepes 50 mm-es (35 mm-es formátumban 76 mm-nek megfelelő) gyújtótávolság-tartományt fedi le. Egyesíti a 40,2 millió pixeles X-Trans™ CMOS 5 HR ※1 érzékelővel kompatibilis nagy felbontású teljesítményt a teljes zoomtartományban, valamint az XF objektívek közül a legkönnyebb※2 súlyt (kb. 240 g) egy zoomobjektív esetében. Ezenkívül nagy sebességű és nagy pontosságú autofókuszt, 0,3-szoros nagyítást kínál a teleobjektív végén (ami 35 mm-es formátumban 0,45-szörös nagyításnak felel meg), valamint időjárásálló és -10°C-os alacsony hőmérsékletnek ellenálló szerkezetet, ami sokoldalú használatot tesz lehetővé a legkülönbözőbb jelenetekben.

Az XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR sokoldalú fókusztartományt képes lefedni, így a széles látószögű tájkép- és építészeti fotózástól kezdve az utazásokon történő széles látószögű fotózástól a közép-telefotót kihasználó portréfotózásig sokféle felhasználásra alkalmas. Nagy felbontású teljesítménye mellett a 35 mm-es formátumú fél makrófotónak megfelelő közelkép-képességgel is rendelkezik, így hatékonyan használható élelmiszerek, kézműves termékek, növények és különféle hétköznapi jelenetek fotózásához.

Állandó jelleggel a fényképezőgépen, több objektív szerepét is betölti.

Az XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR megjelenésével párhuzamosan tervezik a FUJIFILM X- T50, FUJIFILM X-T5 és FUJIFILM X-S20 fényképezőgépekhez való objektívkészletek bevezetését.
A nagy felbontású képminőséget kompakt és könnyű kialakítással ötvözi, így minden felvételi helyzetben kiválóan teljesít.
FUJINON XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR objektív FUJIFILM X-T50 vázzal kombinálva amelyek rendelkeznek beépített képstabilizátorral az objektív teljesítményének maximalizálása érdekében

A termék tulajdonságai

Sokoldalú felvételi tartomány és kiváló képminőség.

  • A 9 csoportból és 11 lencsetagból, köztük 3 aszférikus lencséből és 3 ED lencséből álló lencsekonfigurációval csökkenti a kromatikus aberrációt, és az egész zoomtartományban megőrzi a nagy felbontású képminőséget.
  • Sokoldalú gyújtótávolság-tartományt fed le, a 16 mm-es széles látószögtől (ami 35 mm-es formátumban 24 mm-nek felel meg), amely kiválóan alkalmas tájképek és csoportképek készítésére, egészen a közép-telefotó 50 mm-ig (ami 35 mm-es formátumban 76 mm-nek felel meg), amely ideális portréfotózáshoz.
  • A maximális fényképezési nagyítás 0,3-szoros a telefotó végén (ami 35 mm-es formátumban 0,45-szörös maximális nagyításnak felel meg). A zoomtartomány teljes tartományában akár 24 cm-es minimális fókusztávolsággal, az objektív elejétől pedig akár 15 cm-re is megközelítheti a témát.

  Könnyű kialakításával csökkenti a hosszú időtartamú felvételek készítésének terhét, függetlenül a jelenettől.

   • A lencse optimalizálásával körülbelül 240 g-os súlyt ér el, így az XF objektívcsalád legkönnyebb zoomobjektívje, miközben a nagy felbontás megmarad. A könnyű kialakítás lehetővé teszi a könnyű hordozhatóságot, és jelentősen javítja ennek a sokoldalú standard zoomobjektívnek a kényelmét.
   • Az állandó hosszúságú kialakítás, ahol az objektív nem nyúlik ki zoomolás közben, kényelmesebb zoomolást biztosít az Ön számára.

   Gyors és pontos AF

    • A belső élességállítási rendszer egy kompakt és könnyű fókuszlencse-csoportot lineáris motorral hajt meg. Emellett a nagy sebességű és nagy pontosságú autofókuszrendszer, amelyet a fókuszlencse-csoport miniatürizálásával ért el, biztosítja, hogy a döntő pillanatokat körülbelül 0,015 másodpercen belül rögzítse

    Praktikus használat, időjárás álló kialakítással.

     • Időjárásálló és alacsony hőmérsékleten is használható (-10°C) szerkezetet alkalmaz, a lencseház 13 pontján alkalmazott tömítéssel. Nyugodt szívvel használhatja a legkülönfélébb felvételi helyzetekben, az enyhe esővel vagy porral terhelt környezetben való fotózástól kezdve a havas mezőkön vagy a tengerparton készült tájképek megörökítéséig.

     *1 Az X-Trans a Fujifilm Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegye.
     *2 2024. május 16-án.
     *3 Teleobjektíves használat esetén. Széles látószögben 0,1x (ez 35 mm-es formátumban 0,15x-nek felel meg).
     *4 Autofókuszsebesség a nagylátószögű végponton, a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a “FUJIFILM X-T4” tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt nagy teljesítményű üzemmód esetén.