FUJINON GF500mm F5.6 R LM OIS WR

Bemutatunk egy olyan teleobjektívet, amely kiszélesíti a GFX széria képalkotási lehetőségeit.
Könnyű kialakításával, erőteljes képstabilizátorával és gyors, nagy pontosságú autofókuszával új lehetőségeket nyit a szuper teleobjektíves fotózás előtt.

A FUJIFILM Vállalat elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató, Teiichi Goto bejelentette a “FUJINON objektív GF500mmF5.6 R LM OIS WR” (GF500mm F5.6 R LM OIS WR) 2024 júniusában történő megjelenését. Az új objektív a GF objektívek, azaz a Fujifilm GFX szériához készült cserélhető objektívek sorát gyarapítja a Fujifilm nagyméretű, a 35 mm-es teljes képméretű érzékelőhöz képest körülbelül 1,7-szer nagyobb méretű érzékelővel 1* felszerelt tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez. A GF500mm F5.6 R LM OIS WR egy szuper teleobjektív, amely 500 mm-ig (ami 35 mm-es formátumban 396 mm-nek felel meg) képes képeket készíteni, így ez a leghosszabb objektív 2* a GF objektívek sorában. A Fujinon GF1.4X TC WR telekonverterrel kombinálva, amely megnöveli az objektív gyújtótávolságát, 700 mm-es maximális gyújtótávolságot ér el (ami 554 mm-nek felel meg 35 mm-es formátumban). Annak ellenére, hogy szuper teleobjektív, súlya körülbelül 1375 g 3*, és kiváló mobilitást biztosít. A GF500mm F5.6 R LM OIS WR erőteljes telefotós teljesítményének és a GFX széria nagy felbontásának kombinációja olyan kölcsönhatást eredményez, amely lehetővé teszi a finom részletek pontos ábrázolását. Ez az objektív képes pontosan megörökíteni a sportolókról a döntő sportpillanatokban lepergő izzadtságot, a vadállatok bőrének ráncait és a madarak egyes tollait, olyan valósághűséget és részletességet nyújtva, amely szabad szemmel nem érzékelhető. A GFX széria a jellemzően nagy és nehéz szuper teleobjektív miniatürizálásával, valamint a nagy sebességű és nagy pontosságú autofókusz elérésével lehetővé teszi a szuper teleobjektíves fényképezést a sport-, vadvilág- és madárfotózásban, ahol nagyfokú mobilitásra van szükség. Ezenkívül a továbbfejlesztett képstabilizáló érzékenység és az optimális mechanikai kialakítás révén erőteljes képstabilizáló mechanizmust biztosít, akár 6,0 fényérték előnyt biztosító kompenzációval 4*.

Kényelmesen élvezheti a kézből történő fényképezést a kihívást jelentő szuper-telefotó tartományban, ahol a fényképezőgép rázkódása nagyobb valószínűséggel fordul elő. A GFX széria és a GF500mm F5.6 R LM OIS WR kombinálásával, amelyet általában a 35 mm-es full-frame fényképezőgépek által dominált szuper teleobjektíves fotózáshoz használnak, új lehetőségek nyílnak meg, és példátlan képábrázolást tesz lehetővé.

Termék tulajdonságai

A leghosszabb teleobjektív a “GF objektívek” sorában

  • 500 mm-es gyújtótávolságával (35 mm-es formátumban 396 mm-nek felel meg) a GF objektívek történetének leghosszabb tele-fotó lencséje, amely kiválóan alkalmas a sport-, vad- és madárfotózás területén.
  • Az objektív gyújtótávolságát növelő Fujinon GF1.4X TC WR telekonverterrel kombinálva 700 mm-nek megfelelő maximális gyújtótávolságot érhetünk el (35 mm-es formátumban 554 mm-nek felel meg).
  • Az objektív 14 csoportból és 21 prémium lencsetagból épül fel, amelyek közül kettő Super ED és öt ED lencsetag, annak érdekében, hogy hatékonyan szorítsa vissza a szupertelefotó objektívekre jellemző kromatikus aberrációt, és nagy felbontású teljesítményt érjen el. Pontosan rögzíti az emberi szám számára szinte láthatatlan részleteket, amely egyedülálló a szuperteleobjektíveknél

A könnyű kialakítás és a strapabíróság kombinációjának megvalósításával 5* csökkenti a hosszú ideig tartó felvételek terhelését bármilyen képalkotási helyzetben.

  • Az komponensek újratervezésével és az extrém könnyű alkatrésztervezés elérésével kb. 1375 g tömegű lett, ami felborítja a nagyformátumú teleobjektívek hagyományos konstrukcióját. Az egyes lencsetagok könnyű kialakítása mellett az ED-lencsék és a Super ED-lencsék optimális elrendezése minimalizálja a miniatürizálással valószínűleg fellépő kromatikus aberrációt, ami egyszerre teszi lehetővé a kompakt és könnyű kialakítást és a nagy felbontású teljesítményt.
  • Annak ellenére, hogy teleobjektív, amely általában nagyobb frontlencsével rendelkezik, az objektív elhelyezésének optimalizálásával kényelmes fogást ér el anélkül, hogy érezné az elülső rész súlyát. Élvezze a kényelmes és kevésbé megterhelő szuper teleobjektíves fényképezést.

Időjárásálló és akár -10°C-os hőmérsékletnek ellenálló, 18 ponton szigetelt lencsetubust használ. Ezenkívül a lencse elülső elemét fluor bevonattal látták el, amely víztaszító és maszatolásgátló képességet biztosít. Nyugodt szívvel használható hosszú távú felvételek készítéséhez kedvezőtlen időjárási körülmények között.

Erőteljes, 6 fényérték előnyt biztosító képstabilizátor

  • A fényképezőgép rázkódás érzékelési pontosságának javításával és az optimális mechanizmuskialakítás megvalósításával 6,0 fényérték előnyt biztosító képstabilizáló mechanizmust ér el. Kényelmesen élvezheti a kézből történő fényképezést a kihívást jelentő szuper-telefotó tartományban, ahol a fényképezőgép rázkódása nagyobb valószínűséggel fordul elő.

Gyors és pont AF, kényelmes kezelhetőséggel kombinálva

  • A nagy felbontású teljesítmény fenntartása mellett egy belső fókuszrendszert alkalmaz, amely kisebb és könnyebb fókuszlencsét tartalmaz, és a fókuszcsoportot lineáris motorral hajtja meg. Ez gyors és csendes autofókuszt (AF) tesz lehetővé, körülbelül 0,31 másodperces minimális késleltetéssel 6*. Még szuper teleobjektíves felvételek készítésekor is, ahol precíz fókuszálásra van szükség, lehetővé teszi, hogy gyorsan és pontosan rögzítse a témát anélkül, hogy lemaradna a döntő pillanatokról.
  • A Focus Preset funkcióval a fókusz egy előre meghatározott helyre helyezhető át a Focus Preset gombbal 7*. Ez könnyíti a felhasználók kezelési munkáját, mivel nem kell újra beállítaniuk a fókuszt a megcélzott témára.
  • Az objektív rendelkezik a fókuszkorlátozó 8* funkcióval is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az objektív AF-tartományának korlátozását. Ez hatékonyan lerövidítheti az AF-időt, ha öt méterre vagy annál távolabb lévő témát fényképez.
  • A fókuszvezérlő gomb 7* az objektív tubusának elülső szélén található. Ezt a gombot megnyomva azonnal előhívhatja a Fókuszválasztó7 segítségével hozzárendelt funkciót a zökkenőmentes AF-működés érdekében.

*1 Egy képérzékelő, amelynek átlója 55mm (43.8mm x 32.9mm) és nagyjából 1,7x nagyobb, mint egy 35mm-es full frame képrézékelő.
*2 2024 május 16-án.
*3 Az objektívsapka, napellenző és állványtartó kivételével.
*4 A CIPA-szabványoknak megfelelően, billenő, legyező irány.
*begurulva.hu
*6 AF sebesség a teleobjektív végén, a CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a “FUJIFILM GFX100 II” tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, fázisérzékelő AF aktiválásával és a Nagy teljesítményű mód bekapcsolásával.
*7 A FUJIFILM GFX50S váz esetében a “SET gomb”, a “fókuszvezérlő gomb” és a “fókuszválasztó kapcsoló” működtetéséhez frissíteni kell a fényképezőgép vázát a 3.10-es vagy újabb verzióra.
*8 A Fókuszkorlátozó funkció a Fókusztartomány-választóval aktiválható.