FUJIFILM X-H1

A FUJIFILM vállalat (elnöke: Kenji Sukeno) örömmel jelenti be a FUJIFILM X-H1 fényképezőgépet, ami az X Szériás tükörnélküli fényképezőgépek családjának legmagasabb teljesítményű fényképezőgépe, amely széria kiváló képminőségéről ismert és a FUJIFILM saját színes reprodukciós technológiájával rendelkezik.

Az újonnan megtervezett, robusztus és tartós vázzal rendelkező X-H1 számos olyan hasznos funkciót tartalmaz, amelyek támogatják a professzionális fotósok és videósok igényeinek megfelelő különböző jelenetek rögzítését. Az X-H1 az első X Szériás modell, amely rendelkezik a legújabb 5 tengelyes maximum 5,5 lépéses (* 1) kameratesten belüli képstabilizációval (IBIS), valamint egy vibrálás csökkentési móddal, amely segíti a beltéri sportfotózást.

A meglévő FUJINON XF objektívekkel kombinálva a fényképezőgép lehetővé teszi az 5 tengelyes képstabilizáció használatát, néhány objektív kivételével (* 2).

A fényképezőgép számos egyéb cserélhető objektívvel is kompatibilis lesz, melyek megjelenése az év későbbi részében várható. Ezek közé tartozik az MKX18-55mmT2.9 és az MKX50-135mm T2.9 professzionális mozi objektívek, amelyek X bajonettel rendelkeznek ( tervezett megjelenés 2018 május), az XF200mmF2 R LM OIS WR, nagy fényerejű fix teleobjektív és az XF8 -16mmF 2.8 R WR, amely kiszolgálja a tájképfotósok igényeit, ezen két objektív tervezett megjelenése 2018 vége. Az új fényképezőgép és ezen objektívek kombinációja kiemelkedő képminőséget kínál, és ideális a gyors akció és sportfotózáshoz.

*1 XF 35mmF1.4 objektívvel

*2 XF10-24mmF4 R OIS, XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS, XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS

Kiemelkedő tulajdonságok

1. 5,5 lépéses (* 1) a kameratestben lévő képstabilizáció (IBIS), amely tovább bővíti az X Széria kiváló minőségű fotográfiai tartományát.

Az első, egy X Szériás fényképezőgépben működő belső testen belüli képstabilizáló (IBIS) rendszer, három axiális Gyro érzékelővel és egy speciálisan kifejlesztett kettős processzorral felvértezve. Ez nagyjából 10,000 kalkuláció / másodperc sebességet eredményez. A kompenzáló mechanizmusokkal kombinálva, kompromisszummentes képminőséget és pontosságot kínál alábbiak szerint.

(1) 5-tengelyes képstabilizáció minden XF és XC objektívvel lehetséges

(2) Képstabilizálás maximum 5,5 lépésben, ha a fényképezőgépet olyan XF objektívekkel használják, amelyek nem rendelkeznek optikai képstabilizáló technológiával.

 • Az alábbi technikai áttörések kerültek kifejlesztésre a nagy pontosságú teljesítmény támogatására:
 • · A képstabilizáló egység gyártási folyamata során lézeres mérőeszközt használnak, amely a komponensek síkságát és pozícióját kétszeresen ellenőrzi.
 • · Az összeszerelési eljárás magában foglalja minden egyes kamera ellenőrzését és beállítását még a képstabilizáló használata esetén is, az érzékelő párhuzamos pozíciója a korábbi modelleknek megfelelő mikro-rendelési pontossággal érhető el.
 • · Egy új, rugós mechanizmust is beépítettek a mechanikus zár által okozott mikro-rezgések csökkentésére.
 • · A fényképész választhat, hogy az elektronikus elülső redőnyzárat vagy az elektronikus redőnyt használja, így gyakorlatilag megszünteti a rezgések hatását maximalizálva a képstabilizálás előnyeit.

Az X-H1 az APS-C méretű X-Trans ™ CMOS III (* 3) érzékelőt (24,30 millió képpont, aluláteresztő szűrő nélkül) és a nagy sebességű X-Processor Pro képfeldolgozó processzorral rendelkezik. Ezt a sajátos FUJIFILM technológiát először az X-Pro2, majd az X-T2 fényképezőgépeknél láttuk, és számos díjat kapott világszerte. A kiváló minőségű FUJINON lencsével és a FUJIFILM által 8 évtizeddel ezelőtt kifejlesztett egyedi színvisszaadási technológiával kombinálva az X-H1 páratlan minőségű képeket készít, amelyek rögzítik a tárgy finom részleteit, beleértve annak struktúráját , háromdimenziós szerkezetét és még az adott jelenet hangulatát is.

*3 Az X-Trans CMOS III érzékelő véletlenszerű színszűrő-elrendezést használ, mely csökkenti a moire-hatást és a hamis színek megjelenését még optikai aluláteresztő szűrő nélkül is.

2. A rendkívül robusztus, tartós kameraváz és a könnyű kezelhetőség kényelmes fényképezést kínál számos jelenethez

(1)

A fényképezőgép por-és vízálló tulajdonságainak és a -10 ° C-ig terjedő üzemi hőmérséklete mellett X-T2-hez képest 25% -kal vastagabb magnéziumötvözettel rendelkezik. A FUJIFILM a bajonett szerkezetét is módosította, így a váz kisebb méretű és könnyebb, amely nagy pontosságot kínál és erős ellenállást biztosít ütéscsillapításhoz és egyéb behatások ellen.

A fényképezőgép külső felületének nagyobb szemcsemérete kiváló minőségű, karcolásálló bevonatot biztosít, 8H-nak megfelelő felületi keménységgel.

(2)

Képkeresője nagy nagyítású és nagy pontosságú elektronikus kereső. 0,75x nagyítási aránya és a 3,69 millió felbontása első a tükörnélküli kamerák osztályában. A kereső kijelzője rendkívül egyenletes, késleltetési ideje mindössze 0,005 másodperc, képsebessége 100 képkocka / másodperc, így a fotós azonnal és nagy pontossággal megerősítheti a tárgy mozgását és a fókusz helyzetét.

A hátsó LCD kijelző 3 irányban dönthető, 3 hüvelykes, 1,04 millió képpontos elektrosztatikus érintőpaneles LCD, amely intuitív módon a kívánt szögben állítható. Ezenkívül a fényképezőgép tetején lévő, 1,28 hüvelykes LCD-részegység, mely a FUJIFILM GFX 50S közép formátumú kamerában is megtalálható, biztosítja a felvételi információk azonnali megerősítését.

(3) A professzionális fotósok visszajelzései alapján eszközölt 19 változtatással javított működtetés

 • · A fényképezőgép új formájú nagy markolattal és a levélrugós exponáló gomb kapcsolóval rendelkezik, biztost tartást és az exponáló gomb egyszerű működtetését kínálva, így nem marad le a fényképezési lehetőségekről.
 • · A fényképezőgép az X Széria fényképezőgépeinek legcsendesebb zárjával rendelkezik, ezért ideális eszköz olyan környezetben, ahol nyugalomra van szükség, például vadállatok fotózásánál a vadonban, csendet kívánó előadásokon vagy esküvőkön.
 • · Új AF-ON gomb került a fényképezőgép hátuljára. Ez megkönnyíti az autofókusz hüvelykujjal történő működtetését, hogy a fotós mutatóujját használja az exponáló gomb megnyomására. További változtatásokat hajtottak végre az operációs képesség javítása érdekében is, megnagyítva a fényképezőgép hátulján lévő gombokat illetve az első és hátsó irányító tárcsák fogásánal javítását.
 • · Az X-H1 fókuszkarral is rendelkezik, amely gyors és pontos mozgást kínál a kívánt fókuszpont felé.

3. Filmkészítési követelmények teljes körű támogatása

Az X-H1 az X Széria első fényképezőgépe, amely rendelkezik az új ETERNA filmszimulációs móddal, amely ideális filmek rögzítéséhez. Ez a mód megidézi mozifilmeket, csökkentett színt és gazdag árnyalatot kínálva, ami nagyban növeli a kreatív szabadságot az utófeldolgozás során. A fényképezőgép videó képminősége is javult, 200 Mb / s-os nagy adatsebességű rögzítési képességgel. A kamera összesen 20 funkcionális és teljesítménybeli fejlesztést tartalmaz, többek között az 1080 / 120P nagysebességű videó módot (1/2, 1/4 és 1/5 sebességű lassított felvétel) látványos lassított felvétel rögzítésére, az F-log * 4 SD kártya rögzítés, könnyed munkafolyamatot kínálva, DCI 4K felvételi módot (4096 × 2160), 400% -os dinamikai tartományt (kb. 12 lépés), 200 Mb / s-os nagysebességű képrögzítés, magas hangminőségű belső mikrofont (24 bit / 48 kHz) és verbális időkódokat.

* 4 A színtér meghatározása az ITU-R BT.2020 szerint történik.

4. Az első bevillanás-csökkentés egy X Szériás fényképezőgépben és a továbbfejlesztett AF algoritmusok növelik a fényképezési biztonságot

A vibrálás csökkentési módok elengedhetetlenek beltéri sportfotózásnál, és az X-H1 tükör nélküli fényképezőgép biztosítja a stabil exponálást akár fluoreszkáló, akár higanyvilágítás esetén is.

Az AF algoritmus fejlesztései a következő teljesítménynövelést eredményezték:

(1) A fázisérzékelő autofókusz alacsony fényerejű határértéke kb. 1.5 lépés a 0.5EV-tól -1.0EV-ig, növelve az autofókusz pontosságát és sebességét alacsony fényviszonyok mellett.

(2) Minimális fényereje F8-ról F11-re bővült.

A fázisérzékelő autofókusz az XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR-t az XF2X TC WR telekonverterrel is használható.

(3) Az AF-C teljesítménye jelentősen javult zoom használata közben, ami nagy előnyökkel jár sport és más olyan jelenetek rögzítésénéll, ahol a téma kiszámítathatalanul mozog.

(4) Olyan témák, ahol a fázisérzékelő autofókusz teljesítménye korábban nem volt megfelelő, mint a finom részletességű felületi textúrák; a vadon élő madarak és a vadon élő állatok, most már nagy sebességgel és nagy pontossággal rögzíthetők.

5. Külön tartozékok

(1) Függőleges portrémarkolat VPB-XH1 * kifejezetten az X-H1 kamerához

1. Por- és vízálló, -10 ° C-ig üzemképes. Két akkumulátor csatlakoztatható, egy harmadik akkumulátorral a fényképezőgép testében, amely kb. 900-ig növeli az elérhető állóképek maximális számát normál üzemmódban. Bővített módban több elem is használható egyszerre, javítva a felvételkészítés teljesítményét és csökkentve a felvételek közötti intervallumot, a záridő és a blackout idő között.

Ráadásul a tartozék 30 percre növeli a 4K mozgóképfelvétel maximális időtartamát, ezért a VPB-XH1 alapvető tartozék az X-H1 teljesítményének maximalizálására.

2. A vezérlő egységek közé tartozik az exponáló gomb, a fókuszkar, az AE-L gomb, az AF-ON gomb, a vezérlõ tárcsa, a Q gomb és az Fn gomb, ugyanazt az egyszerû mûködést kínálva a kamera használatához mind függõleges, mind vízszintes helyzetben.

3. A VPB-XH1 fejhallgató-csatlakozóval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználóknak hangfelvétel készítését videó rögzítése közben.

4. A markolat újratöltési képességgel is rendelkezik. A mellékelt hálózati adapterrel (AC-9VS) két akkumulátort két óra alatt tölthet egyidejűleg.

(2) Széles szemkagyló EC-XH-W * Gyakran használt az X Szériás és a GFX fényképezőgépeknél

A széles szemkagyló széles területet takar a szem körül, nagymértékben csökkenti a fény interferenciáját és fokozza a koncentrációt hosszú felvételek készítésénél.

A szemkagyló 90 fokban elforgatható, a bal vagy a jobb szemhez illeszthető, függőleges vagy vízszintes helyzetben. Antisztatikus bevonatottal rendelkezik, csökkentve a por tapadást.

5. FUJIFILM X-H1 specifikáció

Model név

FUJIFILM X-H1

A tényleges képpontok száma

24.3 millions pixels

Képérzékelő

23.5mm×15.6mm (APS-C) X-Trans CMOS III with primary color filter.  

Szenzor tisztító rendszer

Ultra Sonic Vibration

Adathordozó

SD Card (~2GB) / SDHC Card (~32GB) / SDXC Card (~256GB) UHS-I / UHS-II*1

Objektív bajonett

FUJIFILM X mount

Kép

stabilizáló

Mechanism

Image sensor shift mechanism with 5-axis compensation

Compensation Effect

5.5 stops (based on CIPA standard. Pitch/yaw shake only. With XF35mmF1.4 R lens mounted.

Értzékenység

Standard output

AUTO1 / AUTO2 / AUTO3 (up to ISO12800) / ISO200~12800 (1/3 step)

Extended output

ISO100/125/160/25600/51200

Képkereső

0.5 inch approx. 3.69 millions dots OLED Color Viewfinder

Coverage of viewing area vs. capturing area: approx. 100%

Eyepoint: approx. 23mm (from the rear end of the camera’s eyepiece) Diopter adjustment: -4~+2m-1

Magnification: 0.75× with 50mm lens (35mm equivalent) at infinity and diopter set to -1.0m-1

Diagonal angle of view: approx. 38° (Horizontal angle of view: approx. 30° )

Built-in eye sensor

LCD monitor

3.0 inch, aspect ratio 3:2, approx. 1.04 millions dots touch screen color LCD monitor(approx. 100% coverage)

Sorozatfelvétel

14.0 fps (with the Electronic Shutter), 8.0 fps (with the Mechanical Shutter)

11.0 fps (with the Mechanical Shutter and when fitted with VPB-XH1)

Videófelvétel készítés

[4K (4096×2160)] 24P / 23.98P up to approx. 15min.

[4K (3840×2160)] 29.97P / 25P / 24P / 23.98P up to approx. 15min.

[Full HD (1920×1080)] 59.94P / 50P / 29.97P / 25P / 24P / 23.98P up to approx. 20min.

[HD (1280×720)] 59.94P / 50P / 29.97P / 25P / 24P / 23.98P up to approx. 30min.

*For recording movies, use a card with UHS Speed Class 3 or higher.

*With Vertical Power Booster Grip attached, individual movie recording time is extended up to approx. 30min. on both 4K and Full HD mode.

Vezeték nélküli kapcsolat

Standards: IEEE 802.11b / g / n [standard wireless protocol]

Access mode: Infrastructure

Encryption: WEP / WPA / WPA2 mixed mode

Bluetooth®

StandardBluetooth Ver. 4.0(Bluetooth® low energy)

Operating frequency (Center frequency)24022480MHz

Tápegység

NP-W126S Li-ion battery (included)

Méretek / súly

((W) 139.8mm × (H) 97.3mm × (D) 85.5mm (minimum depth 39.5mm) 

Approx. 673g (including battery and memory card)

Approx. 623g (excluding battery and memory card)

Képek száma feltöltött akkumulátorral

*2

Approx. 310frams (Normal Mode) When XF35mmF1.4 R is set.

Csatolt tartozékok

Li-ion battery NP-W126S, Battery charger BC-W126, Shoe-mount flash unit EF-X8, Shoulder strap, Body cap, Strap clip, Protective cover, Clip attaching tool, Hot shoe cover, Vertical Power Booster Grip connector cover, Sync terminal cover, Cable protector Owner’s manual

*1 Kérjük ellenőrizze a Fujifilm weboldalán (http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/compatibility/card/x/ )

a memóriakártya kompatibilitást.

*2* CIPA szabvány szerinti mérés, a mellékelt akkumulátor és SD kártya használatával.

 Töltésenként készíthető képek száma az akkumulátor töltési kapacitásától függően változhat. Ez a szám nem garantálja az akkumulátor működési kapacitását. Alacsony töltési szinten az elkészíthető képek száma változhat.