Francesca Eastwood és Natalia Leite a Jameson CineFest vendégei

14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2017. szeptember 8-17.

Művészetek Háza

Miskolc, Rákóczi u. 5.

 Francesca Eastwood és Natalia Leite a Jameson CineFest vendégei

A BOSSZÚ ANGYALA (M.F.A.)

Sajtóvetítés: 2017.09.09. szombat, 10:00, Bábszínház

Sajtótájékoztató: 2017.09.09. szombat, 13:00, City Hotel

Díszbemutató: 2017.09.09. szombat, 17:30, Művészetek Háza, Pressburger terem

Rendezte: Natalia Leite

Szereplők:: Francesca Eastwood, Clifton Collins Jr., Michael Welch, Leah McKendrick

USA, 2017

95 min

Noelle képzőművészetet tanul. Egy nap az egyik tankörtársa megerőszakolja. A lány próbálja feldolgozni a történteket, kérdőre vonja a fiút, de a beszélgetés balul sül el, és a fiú meghal. Noelle igyekszik visszatérni az életbe, míg rá nem jön, nem ő az egyetlen áldozat a campuson. Úgy dönt, megbosszulja a történteket, és kiderül, a megtorlás az, amire művészként is szüksége volt.

Francesca Eastwood

24 éves amerikai színeznő, 1993. augusztus 7-én született Reddingben, Kalifornia államban. Édesapja a négyszeres Oscar-díjas Clint Eastwood színész, rendező, édesanyja Frances Fisher színész, ő alakította például a Titanic c filmben Kate Winslet főszereplő édesanyját. Apja felől angol, német, ír, skót, anyja felől magyar, orosz és norvég vér is folyik az ereiben. Több féltestvére is van, közülük Morgan Eastwood és Scott Easwood  szintén színészettel foglalkoznak. Morgan és Francesca voltak a főszereplői a Mrs. Eastwood & Company c reality shownak. Francesca Eastwood 1999-ben, gyermekként tűnt fel az édesapja rendezte Az igazság napja c filmben, eddigi ismertebb filmjei a Fiúk Jerseyből (2014) és a Final Girl (2015). Az igazság napja c alkotást édesapja rendezte, egyik érdekessége, hogy a szereposztás szerint is apát és lányát alakítják a vásznon. Jelentős televíziós munkái a Hősök: Újjászületés és a Fargo. Francesca Eastwood 2016-ban az Outlaws and Angels c filmjével a Sundance nagy felfedezettjének számított. Legújabb alakítása a Natalia Leite rendezte, A bosszú angyala (2017) c film főszerepe. 

Natalia Leite

Forgatókönyvíró, rendező Brazíliában, São Pauloban született. A Bare (2015) az első nagyjátékfilmje, a második A bosszú angyala (2017). Központi témái a szexualitás és az erőszak. Sorozatokat, klipeket és reklámokat is rendez. A nagy sikerű Be Here Nowish (2014) c sorozatból már két évad fűződik a nevéhez, írt róla a The Sunday Times, a The Guardian és a Vogue is. 2015-ben a Las Vegas International Film Festival-on a Bare operatőre, Tobias Datum megkapta a legjobb operatőr díját.