Főszerepben Budapest a Fiatal Vállalkozók Hetének nyitónapján

November 13. és 17. között immár tizedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az esemény idén a Budapesti Vállalkozók Napjával veszi kezdetét.

A KSH adatai szerint arányait tekintve Budapesten működik magasan a legtöbb vállalkozás hazánkban: a statisztikák azt mutatják, hogy minden harmadik cégnek a fővárosban van a székhelye.

A november 13-i és egyben első Budapesti Vállalkozók Napján középpontba kerül, hogyan kell kezelni a sikereket és milyen tanulságokat lehet levonni az eredményeinkből. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) mellett idén először a Fiatal Vállalkozók Hetének a társszervezője.
Krisán László, a BKIK elnöke elmondta, szeretnének mentorszerepet betölteni a fiatal cégtulajdonosoknál is, mert sok startup pont annak hiánya miatt dől be.

“Kell, hogy legyen a vállalkozóban egy plusz. Ami akkor is ott van, ha lenyomnak. Az az érzés, ami egy „kudarc” megélésekor is ott kell legyen. Az erő, ami motivál, hogy mész és csinálod tovább. Erről szól a vállalkozói lét. De a siker elengedhetetlen része, hogy valaki irányt mutasson, véleményezzen. Mi, a Kamara ezt teremtjük meg a fiatalok számára.”

A BKIK és a FIVOSZ célja, hogy a Budapesti Vállalkozások Napján esedékes ingyenes előadások során pozitív vállalkozói attitűdöt alakítsanak ki.

Ernyey Béla író, színész Schiffer Miklós stílusszakértővel tart majd előadást. Mint elmondta, a fiatalok vállalkozókedve nélkül már elképzelhetetlen a jövő.

„A mostani felgyorsult világban egyre nő a különbség a régi és az új generáció között. Nem is lehet más a hitvallásunk, mint hogy segítsük és tanítsuk a fiatalabbakat” – fogalmazott Ernyey Béla, aki hozzátette: örömmel tapasztalja, hogy bármerre jár, mindenhol sok fiatal tölt be fontos pozíciókat, és jellemzően nem családi vagy baráti segítségével jutnak oda.

Ernyey Béla elárulta, hogy előadásukat a most megjelenő, Zoknihossz című könyvének bemutatására építik majd fel.

„Schiffer Miklóssal beszélünk majd arról, hogy van-e valódi szükség napjainkban az úriemberségre, hogy nincs divat stílus nélkül és hogy hogyan lehet stílusosan élni” – tette hozzá.

Az előadók soraiban ott lesz Csepreghy Nándor miniszterhelyettes és Szily Nóra, de és Denizzel is beszélgethetnek majd az érdeklődők.

A Fiatal Vállalkozók Hete ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ:http://fvh2017.fivosz.hu/