A Ford Intelligens padok üzemeltetését kezdi meg Londonban

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A telefon lemerült akkumulátora miatti idegeskedés immár a múlté – legalábbis néhány londoni járókelő számára. A Ford és az intelligens városok fejlesztésén dolgozó startup, a Strawberry Energy olyan intelligens padokat készített és helyezett ki városszerte, amelyek ingyenes napenergiával töltik a rajtuk ülők telefonját, sőt WiFi-kapcsolatot is biztosítanak.

Az együttműködés kezdetben 20 darab Ford Intelligens Padra terjed ki, amivel megduplázódik a Strawberry Energy által idén telepített padok száma. Annak érdekében, hogy készülékük segítségével az emberek megtervezhessék további útvonalukat, ezek a hi-tech utcai bútorok képesek mérni a zaj szintjét, a levegő széndioxid-tartalmát, a páratartalmat és a hőmérsékletet is. Ezek az információk ingyenesek a padokon ülők és az adott kerületben élők számára.

“A Fordnál hiszünk abban, hogy a jövő városának boldogságot, biztonságot és kapcsolatot kell biztosítania az emberek számára, ezért azt kutatjuk, hogyan tervezhetnénk olyan utcákat, amelyek mindenféle tevékenységet támogatnak: a sétát, a kerékpározást, az autózást, a másokkal való kapcsolattartást, és persze a környezettudatos vállalkozásokat és szolgáltatásokat,” nyilatkozta Sarah-Jayne Williams, a Ford Intelligens Mobilitás európai igazgatója. “Az autózás és a tömegközlekedés mellett a séta is alapvető fontosságú egy Londonhoz hasonló nagyváros közlekedésében, a Ford Intelligens Padok pedig tökéletes kiegészítői annak az életstílusnak, aminek egyre szervesebb része a konnektivitás.”

A vezeték nélküli kapcsolaton és portokon keresztül egyaránt használható WiFi és akkutöltés ingyenes, méghozzá nemcsak az okostelefonokhoz, hanem a tabletekhez, kamerákhoz és a testen viselhető eszközökhöz is. Ugyanakkor az Intelligens Padokat használók adományokkal is meghálálhatják a szolgáltatást, támogatva a St Mungo’s, a Rethink Mental Illness és Macmillan Cancer brit segélyszervezetek munkáját. Ezeket az adományokat a Ford Motor Company Alapítvány megduplázza, szervezetenként 10.000 angol font összegig.

“Egy jó séta mindenki számára öröm, de sokakat zavar, ha menet közben nem férnek hozzá a térképekhez, a közösségi oldalakhoz vagy a hírekhez,” vélekedett Miloš Milisavljević, a Strawberry Energy alapító vezérigazgatója. “Az Islingtonban, Lewishamben és Southwarkban felállított Ford Intelligens Padok nagy segítséget jelentenek abban, hogy a séta továbbra is fontos és kellemes része maradjon a londoniak életének.”

# # #

A Strawberry Energy

A Strawberry Energy (www.smartbench.london) napelemes utcai bútorokat fejleszt az intelligens városok számára, kellemesebb az outdoor-élményt biztosítva ezzel a 21. századi mobil generációknak. A brit vállalkozás első díjat kapott az Európai Bizottság által Brüsszelben rendezett 2011-es Fenntartható Energia Héten, és a cég mobil töltőállomásai immár 59 helyen működnek Európában és az USA-ban.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .