Felfűti a kandallók piacát a Praktiker

A fűtéstechnikai berendezések szortimentjének bővítésével és árakciókkal kívánja felpezsdíteni a Praktiker a hazai kandalló és kályha piacot.

A Praktikernek mintegy 20 éves tapasztalata van a hazai kandalló és kályha piacon, az idei esztendőben több mint 270 féle fűtéstechnikai berendezés és megoldás közül választhatnak a vásárlók, legyen szó szabadon álló lemez- vagy öntvénykandallóról, cserépkandallóról, elektromos fűtőkészülékekről, kültéri fűtőkészülékről, illetve olyan kiegészítőkről, mint például a füstcsövek, a kandallótisztitók vagy a hamuporszívók. A Praktiker 13 féle tüzelőanyagot is forgalmaz áruházaiban országszerte.

A legolcsóbb kandalló a lényegében „műhelykályhaként” funkcionáló Termo Klasik, amely már akciós, 27 990 és 29 990 forintos áron megvásárolható, míg a nagyobb teret is befűtő modellek közül a Thalia Nera Plus lemezkandalló a legkedvezőbb árfekvésű, amelyet akciósan már 39 990 forintért meg lehet venni a Praktikerben. Klasszikus design jellemzi a legdrágább, kizárólag vevőrendelésre elérhető kürtős-padkás, öntvény tűztérrel gyártott Köln csempekandallót – ezért már félmillió forintot kell fizetni. Egyes prémium kandallókat csak online lehet megvásárolni, ezek közül kiemelkedik a Como 21 vízteres pellett kandalló 749 990 forintos árával.

Az utóbbi években megnövekedett az érdeklődés az olyan kandallók iránt is, amelyeknél van sütési lehetőség is, illetve csempézett oldalborítással bírnak, így tovább megtartják a hőt. Az elektromos látványkandallókat még a panellakásban élők is viszik, hiszen lakástípustól függetlenül biztosítják az életérzést.

A Praktiker szakértői szerint a kandallóvásárlás előtt mindenféleképpen érdemes kiszámolni, hogy mekkora légteret is kell majd az adott kandallónak felmelegíteni. A nagyobb teljesítményű kandallók akár 150-200 m3-t is képesek befűteni, s fontos szempont még a tüzelőanyag kiválasztása is. A barkácsáruházban elérhető kandallók közül a legtöbb fatüzeléses, de a fabrikett, illetve a barnaszénbrikett tüzelésre alkalmas modellek is szerepelnek a Praktiker szortimentjében.