Ezzel a dallal „Jó úton jársz”

Das Funk – Jó úton jársz


MEGHALLGATOM

Új köntös, megszokott profizmus, a zenei aranycsapat ismét óriásit alkotott. A Das Funk zenekar már többeknek ismerős lehet, hiszen korábban Audiofuse együttesként sokakat vettek már le lábukról a stílusok eszméletlenül jó ötvözésével. Nincs ez másként legfrissebb felvételükben sem, az elektronikus beatek és a hagyományos hangszerek zseniális párost alkotnak, amit a már zenekar védjegyévé vált funky és disco stílusjegyek tettek még különlegesebbé.

„Nem titkolt vágyunk volt jó kedvet, nyarat és bulizást csempészni a „Jó úton jársz”-ba. Bálint hozta az alapot, aztán mindenki hozzátette a saját ötleteit” – mesélte Dávid, a zenekar frontembere. „A szöveg először angolul készült el, majd a magyar verzióval kicsit döcögtünk – ekkor jött segítségül Lombos Marci barátunk, aki rögtön ráérzett arra, milyen szövegvilágot képzeltünk el!”

A Das Funk célja, hogy zenéjükön keresztül megkedveltessék az elektronikus műfaj rajongóival a hangszeres stílusokat, valamint vice versa: a hagyományosabb művészeti ágazat szerelmeseihez az elektronikus zene világát hoznák kicsit közelebb.

A nevelő célzat nem meglepő: a színészből, zenetanárokból, zenei producerekből és dj-kből álló profi csapatban már mindenki komoly szakmai múltat tudhat magáénak, a srácok nem a kispadról integetnek.

Miller Dávid (ének) zenei karrierje mellett színészként dolgozik, így több jelenleg futó sorozatban és magyar filmben  találkozhatott már vele a közönség, valamint az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője is. Bakonyi Bálint (gitár, elektronika) az 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, 22 éve foglalkozik zeneszerzéssel, 2012 óta pedig ismert hazai együttesekkel és előadókkal foglalkozik mint producer, illetve hangmérnök. Sümeghi Tamás (dobok) aranylemezes zeneszerző, aki közel 30 éve dobol és olyan nagysikerű előadókkal dolgozott már együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója. Ullmann Ottó (billentyű, basszus), Dávid unokatestvére, aki szintén színész-zenész családban született, így az ő életének is gyerekkora óta képezi szerves részét a művészet. A Kőbányai Zeneiskolában végzett, pár éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli. Szegedi Timi (ének) pályafutása 8 éve a BitBustres nevű elektronikus formációval kezdődött akikkel azóta már MadCity néven meghatározó arcai a budapesti klubéletnek. Emellett több zenei projektben is találkozhat vele a közönség, ahol zseniális hangjával rendre elkápráztatja a nagyérdeműt.