Ezeket kell tudnod a QNAP Virtualization Station-ről

A QNAP® Systems, Inc. kiadta a fontosabb tudnivalók a Virtualization Station-ről anyagát, amelyet a rendszerintegrátorok és megoldás szállítók szemszögéből írt, hogy bemutassa a virtualizációt és hogy mélyebben is megértsük a QNAP Virtualization Station képességeit. Az olvasmány tartalmaz egy értékelést a virtuális gép teljesítményéről és az eredményekről így segít a megfelelő QNAP NAS kiválasztásában, és átfogó információkat ad a VM konfigurációjáról és alkalmazási lehetőségeiről.

A P2V (fizikai-virtuális) használatával a vállalatok a meglévő számítógépeket és szervereket virtuális gépekké alakíthatják át, így megkímélhetik magukat újabb hardver vásárlásától és az addicionális karbantartásának költségektől, valamint egyszerűsíthetik az informatikai infrastruktúrát és menedzsmentet. A Virtualization Station a QNAP NAS alapvető adattárolási képességei mellett egy új szintre emeli a több virtuális gép működtetésére alkalmas eszközként, így szélesebb körű virtualizációs szerverként üzemelhet és virtualizációs alkalmazásokat futtathat. A fejlett funkcionalitással, például a Network & Virtual Switch modullal és a fizikai eszközök virtualizációjával (beleértve az USB és a GPU-t is) a QNAP NAS nagy sebességű I/O hozzáférést biztosít, valamint nagy tárolókapacitással rendelkezik a legkülönbözőbb iparágak virtualizáció igényéhez.

Ez a leírás referenciaként szolgálhat a szervezeteknek, segíti őket abban, hogy jobban megértsék a modern QNAP NAS virtualizáció-optimalizált lehetőségeit, amely adattárolásra, számítási feladatokra, virtualizációra és szolgáltatások futtatására is alkalmas egy adott környezetben.” – nyilatkozta Alfred Li, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A virtuális gép teljesítményértékelésének tényleges eredményei több NAS modellel is hasznos tudásbázist biztosítanak, amely segítséget nyújt a felhasználóknak az igényeiknek és környezetüknek megfelelő NAS modell kiválasztásához.”

Ez a tanulmány összesen hat, a közepestől a legmagasabb szintű üzleti kategóriájú QNAP NAS modell teljesítményértékelési eredményeit tartalmazza, amelyek gyakorlati útmutatót nyújtanak a virtuális alkalmazások kezelésére a megbízható tárolási megoldást kereső szervezetek számára. A tesztelési kritériumok magukban foglalják a processzort, a memóriát, a lemezeket és a hálózati I/O teljesítményt, valamint a párhuzamosan futó virtuális gépek számát. Rövid összefoglalás:

  • A virtuális gép a fizikai processzor virtuális (logikai) magjait használja (a fizikai processzor magja két logikai magot támogat, ha a hyperthreading engedélyezett). Ha szükség van nagy mennyiségű virtuális gép futtatására egyetlen NAS-on, akkor az elsődleges feltételként a több magot és nagy memóriakapacitást tartalmazó NAS-t preferálja.

  • A hyperthreading használatával a virtuális gép további virtuális magjainak konfigurálása nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb felhasználói élményt nyújt, mivel az attól függ, hogy az alkalmazást több szálra optimalizálták-e.

  • Az egyetlen szálon futtatható alkalmazásoknál a magasabb órajelű processzor fontosabb, mint a magok száma.

  • Ha a számítás magasabb prioritású és a virtuális gépek egyidejűleg futó száma nem jelenik meg a képen, akkor magasabb órajelű processzorra van szükség.

  • A lemezes gyorsítótár beállításai közvetlenül befolyásolják a virtuális gép adatainak olvasási és írási hozzáférési teljesítményét. A felhasználók telepíthetnek SSD-ket, vagy konfigurálhatják az SSD-gyorsítótárat az adatelérési teljesítmény növelése érdekében.

  • A grafikus kártyák növelhetik a teljesítményt és a virtuális gépek futtatását a GPU passthrough segítségével. Ha a grafikus kártya további energiát igényel, akkor egy 450W (vagy annál nagyobb) tápegységgel rendelkező NAS-t igényel.

Olvasd el a Virtualization Station tanulmányt: https://view.publitas.com/qnap-1/qnap_vm_white-paper_en/

Tudj meg többet a QNAP Virtualization Station-ről: https://www.qnap.com/solution/virtualization-station-3/en/