Évente több száz rászoruló családnak visz tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet

  • Olimpiai és világbajnok sportolók is bekapcsolódnak az adomány átadásába

  • A hideg idő beálltával megsokszorozódik az adománytűzifát kérők száma

Egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak. Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Folyamatosan működő tűzifaprogramjának keretében, december 15-én egy budapesti családnak vitt több téli hónapra elegendő tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet, melybe olyan olimpiai és világbajnok sportolók kapcsolódtak be önkéntesként, mint Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó, Kiss Gergely olimpiai és világbajnok vízilabdázó és Katus Attila sportaerobik világ- és Európa–bajnok.

Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban közösségi- és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkájához. A gyűjtés ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .