Essemm-el esőkertet avatott, Eger alpolgármesterével jótékonysági ebéden vett részt Kiss Norbi az Állatok Világnapján 

Alig, hogy hazaért idei, ismét Európai Bajnok címmel zárt kamion EB záró futamáról Jaramából, máris csúcsra járatta állatvédelmi önkéntes munkáját Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja. Október 4-én az állatok világnapján a Macskaárvaház körül kialakított közösségi erdőben esőkertet alapított Norbi. Ennek lényege, hogy ezek az alkalmi tavacskákhoz hasonló képződmények lehetővé teszik, hogy a csapadék hosszabb ideig megmaradjon és aszályos időben a növények és az állatok rendelkezésére álljon. Igaz, Norbinak és alapítványa állatvédő aktivistáinak szerencsére nem ásóval és lapáttal kellett kialakítani az esőkertek helyszíneit, mert a térség egyik legismertebb, az autósportot és a természetvédelmet egyaránt szívén viselő üzletembere Zele Sándor és cége a Zele Bau munkatársai jóvoltából munkagépekkel készítették elő a kis ökotavacskákat, hogy Norbiéknak már csak a madarak és kisemlősök számára kialakítandó itatóhelyekkel, valamint a szebbnél szebb páfrányok elültetésével kelljen törődnie. A Zele-Bau egyébként nem előszőr segíti Norbiék állatmentő misszióját a: romos fociöltözőből kialakított macskaotthon tetszetős külseje is az ő munkájukat dícséri. Szintén az Állatok Világnapján járt a Macskaárvaházban Essemm az ismert magyar zenész, akinek kóborkutyák című dala az utóbbi időben az állatvédők himnuszává vált. A népszerű rapper egy csomagtartónyi macskaeledel adománnyal érkezett és mivel rajongója az autósportnak elhatározták, hogy legközelebb Kiss Norbival az egyik hazai autóverseny pályán találkoznak majd. A Macskaárvaház rendezvényein Szurkolók az Állatokért mozgalom és a Noé Állatotthon vezetői már szinte törzsvendégnek számítanak, hiszen Norbi Macskaárvaháza rendszeresen működik együtt állatmentésben a két szervezettel. Essemm-et Kápolna alpolgármestere Szalóki Péter kalauzolta végig a falun kifejezve reményét, hogy egyszer majd fellépőként is viszontláthatják valamelyik rendezvényükön. Ismét a Macskaárvaházban ünnepelte az Állatok Világnapját dr. Illés Zoltán egyetemi tanár, korábbi környezetvédelmi államtitkár, akit minden alkalommal nagy érdeklődéssel várnak Kápolnán. Ahogy Szalóki Péter alpolgármester fogalmazott: Illés doktor mondandóját bármikor órákon keresztül szívesen hallgatnánk, hiszen ő az a nemzetközi hírű magyar környezetvédelmi szakember akitől bármelyik, bármilyen pártállású helyi és országos politikus sokat tanulhatna.

Az Állatok Világnapjának másnapján Kiss Norbi Egerben tartott húsmentes, jótékonysági ebédet a Mr. Sushi étteremben, amelyen többek között Minczér Gábor a város alpolgármestere is részt vett. A vendégek fogyasztásuk ellenértékével támogathatták az állatvédelmet, ám az alpolgármester ezen felül is pénzadománnyal támogatta az Eger területéről is számos macskát mentő kápolnai civilszervezetet. A Mr. Sushi tulajdonosa Kovács István az ebédet követően még egy jótékonysági árverésnek is helyet adott elegáns éttermében. Licitálni lehetett többek között Norbi korábbi csapatpólóira és egyéb versenyzéssel kapcsolatos tárgyaira, de a legkülönlegesebb tétel az a szurkolói által készített csapatzászló volt, amely szinte minden Európa bajnoki futamán ott lobogott a leláton. A Norbi kedvesének Mártának fotói alapján készült óriási méretű zászló a jótékonysági licit tételének győztese Képe Tibor hatvani üzletember a Prémium Autóház tulajdonosának irodáját díszíti majd.

– “Öröm volt számomra a negyedik Európa bajnoki cím, az, hogy végre meglátogathattam mentett macskáinkat, találkozhattam fantasztikus szurkolóimmal és megtiszteltetés az alapítványunknak, hogy számos köztiszteletben álló vállalkozó segíti állatvédő munkánkat.” – fogalmazott Kiss Norbi, aki hozzátette: a Macskaárvaház bővítése és a mentett állatok minőségi ellátásának biztosítása érdekében nagy az Alapítványnál nagy fába vágták a fejszéjüket: napelemes rendszerrel szeretnék megoldani a macskaszobák fűtéséhez, takarításához és a mosáshoz, világításhoz valamint közösségi erdő csemetéinek öntözéséhez szükséges villamos energiát. Norbi szerint így nem csak olcsóbban, de környezettudatosan is tudják majd védeni a természetet és az állatokat.