És azt tudtad, hogy az olajkitermeléshez használt tömlők minden harmadik darabja a Continental szegedi gyárában készül

A kamerák nem csak megkönnyítik az ember munkáját az ipari alkalmazásokban, de a gyártási folyamatok biztonságát is nagymértékben elősegítik
Kiderül, hogy hogyan érzékeli a színeket a LEGO robot
A fiatalokat meg kell győzni a kutatói és tudományos életpálya szépségéről
A Continental szinte valamennyi hazai telephelye bekapcsolódik szeptember 29-én a Kutatók Éjszakája programba

Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agóra épületében pénteken bárki megnézheti, hogy mitől nyúlik a gumi, illetve fény derül arra, hogyan lehet egy kis kreativitással szobrokat készíteni a Continental gyárában keletkezett hulladékból. Szinte hihetetlen, de a gyárban egy év alatt készített összes szállítószalag hossza Szegedtől egészen Hannoverig elérne, ráadásul a világ olajkitermeléséhez használt tömlők minden harmadik darabját is itt csinálják.

A hazai mérnökképzés nemzetközi színvonalú, azonban a folyamatos sikerek érdekében fenn kell tartani minden generáció érdeklődését a téma iránt. Ezért fontosak az olyan kezdeményezések, amelyek keretében a tudományt közelebb lehet vinni a fiatalokhoz, megismerhetik a kutatók munkáját, és így személyesen is meggyőződhetnek a kutatói és tudományos életpálya szépségéről” – hangsúlyozta dr. Fodor Mónika, a Continental Hungaria Kft. Senior Marketing & PR Koordinátora. Kiemelte, hogy a cégcsoport magyarországi telephelyein több száz mérnököt foglalkoztatnak.

A Continental-csoporthoz tartozó makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. az SZTE Mérnöki Karának Anyagvizsgáló Laboratóriumában fogja bemutatni, hogyan lehet ipari körülmények között hőmérsékletet mérni, illetve hogyan könnyítik meg az ember munkáját a kamerák az ipari alkalmazásokban.

Az érdeklődők a Continentalnak köszönhetően megtudhatják a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, hogy egy LEGO robot hogyan érzékeli a színeket, új információkat szerezhetnek a mesterséges intelligenciáról, sőt akár még egy különleges sárga-fekete Trabanttal is utazhatnak egy kört. Mindemellett fény derül arra, hogy hogyan lehetséges, hogy egy hétköznapi autóba szerelt radar akár 3 autón is „átlát”, hogy mennyire okos a Robot kutya, illetve arra is, hogy hogyan működik az ultrahangos távolságmérés.

A Continental Hungaria Kft. munkatársai az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán avatják be a résztvevőket az abroncskészítés folyamatának a rejtelmeibe, a kaucsuktól egészen az autógyárig. Az érdeklődőknek az Envicash S.R.O segítségével azt is megmutatják, hogy mi minden épülhet a használt gumiabroncsokból.

A Continental elkötelezett a magyarországi mérnökképzés és kutatás-fejlesztés jövőjének támogatása iránt, ennek szellemében a vállalat szinte valamennyi hazai telephelye képviselteti magát a Kutatók Éjszakáján, szeptember 29-én.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .