Eljött a nagy „piros orr nap”

Folytatódik pénteken is a zenecunami a SZINen, azonban a nap legemlékezetesebb pillanata minden bizonnyal az lesz, amikor a SZINezők, a Borsodi Nagyszínpad előtt – a Rúzsa Magdi és Alvaro Soler koncert között – összehozzák az ország legnagyobb „piros orr” flashmobját.

“Szeretnénk, ha a fesztivál pénteki napja arról szólna, hogy mindenki piros orrot viselve mutatja az összefogást és segíti a beteg gyermekek gyógyulásának esélyét” – mondta Kolonics Erika, a SZIN főszervezője. A jótékonysági akció célja, hogy 1.000.000 forintot gyűjtsön össze a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika B részlege Fertőző Osztályának eszközvásárlására, amihez a jótékony fesztiválozók fejenként 400 forint adománnyal járulhatnak hozzá. Augusztus 30-án tehát a SZIN lesz Magyarország legnagyobb „piros orrú fesztiválja”, ahol a dolgozók és a látogatók piros orrot viselve, egyedülálló módon segítik a szegedi bohócdoktorokat.

Ma különben a Borsodi Nagyszínpadon a Honeybeast és Rúzsa Magdi után érkezik a szólókarrierjét a Sofia című slágerrel indító Alvaro Soler, aki először lép fel hazai fesztiválon – valószínűleg főképp a női rajongók nagy örömére. A Bomba Gold Stage-re pedig egy nemzetközi sztár DJ érkezik, Jay Hardwayszemélyében.

A péntek egy erős hazai sztársort is kínál: Odett, Anna & the Barbies, Subscribe,Vad Fruttik, Bëlga, The Biebers, Ivan and the Parazol, hiperkarma, Irie Maffia – hogy csak egy párat említsünk.