Elindult a teljeskörű online számlanyitás otthonról

A jogi feltételek teljesülését követően a GRÁNIT Bank az országban elsőként, megújított, a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő GRÁNIT VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt onHorgonyline számlanyitást. A fejlesztésnek köszönhetően a pénzintézet leendő ügyfelei az országban bárhonnan teljes körűen használható lakossági bankszámlát nyithatnak személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számla ma hajnalban már meg is nyílt, az új kedvezményes Helló GRÁNIT csomaggal!

Az elektronikus csatornán lebonyolítható ügyfélazonosítás jogszabályi lehetőségét megteremtő 2017. évi LIII. törvény, illetve a részletes szabályozást tartalmazó MNB rendelet Magyar Közlönyben való megjelenését követő napon a GRÁNIT Bank elindította új, videóbankos azonosításra alapozott online lakossági számlanyitását, és az első számlát éjfél után nem sokkal már meg is nyitotta. Az innovatív szolgáltatással Magyarországon először nyitható bankszámla okostelefonon, laptopon vagy asztali számítógépen, bankfiók felkeresése nélkül. A fejlesztés révén lényegesen leegyszerűsödhet a pénzügyek intézése és kényelmesebbé válhat a bankváltás.

„A GRÁNIT Bank elkötelezett az okostelefonon elérhető megoldások irányában, ezért az új, videó-azonosítással kombinált online számlanyitás a laptop és az asztali gépes elérések mellett mind Android, mind pedig iOS rendszerű okostelefonnal elérhető” – emelte ki Gáborjáni Szabó Ákos, a GRÁNIT Bank Elektronikus Csatornákért felelős ügyvezető igazgatója. „A videó-azonosítással összekapcsolt teljeskörű online számlanyitás technológiáján és módszertanán a GRÁNIT Bankban az európai jogharmonizációs irányra alapozva már közel két éve dolgozunk. A megújult GRÁNIT VideóBank a legmodernebb WebRTC kommunikációs technológiára épülve wifi és mobilhálózaton egyaránt jó minőségű titkosított kapcsolatot biztosít, amelynek biztonságát a bank külső és belső fejlesztő csapatai egyedi megoldásokkal tovább erősítették. Olyan egyedi technológia és módszertan került kifejlesztésre, amely az okmányvizsgálat és az ellenőrzés folyamatait a személyes azonosítással teszi egyenértékűvé. A GRÁNIT Bank által alkalmazott rendszer a jogszabályi követelményeknek való megfelelésen túl integrálja a videó-azonosítás terén eddig alkalmazott nemzetközi megoldásokat is – tette hozzá a bankszakember. A VideóBank megújításával párhuzamosan a bank Hello Gránit csomagot vezetett be, utalva a csomag kedvezményeire és a számla megnyitás gyorsaságára.

A GRÁNIT Bankban ma hajnalban megtörtént az ország első videóbankos számlanyitása. Az első ügyfél, aki a Hello Gránit csomagot választotta meglepően gyorsnak és egyszerűnek tartotta a folyamatot. Jellemzése szerint a számlanyitás egész élménye olyan, ahogy azt egy huszonegyedik századi digitális bankban elképzeljük.

Háttér

A GRÁNIT Bank, 2010-es alapításától kezdve Lakossági Üzletágát a digitális modellre alapozza. A GRÁNIT VideóBank, 2012-es bevezetésekor az ország első, PC-n és mobileszközökön elérhető videós ügyfélszolgálata volt. A bank tavaly ősszel Európában elsőként vezette be újgenerációs, a Mastercard-technológiára alapuló GRÁNIT Pay szolgáltatását, amellyel a hagyományos bankkártya pillanatok alatt mobiltelefonra telepíthető – ezt követően az érintőkártyaként funkcionáló mobiltelefonnal a világon bárhol kártyás fizetés eszközölhető. A bank számos további kényelmi és biztonsági megoldással is elsőként jelent meg a piacon, mint például a GRÁNIT Lock-kal, amellyel az ügyfél a bankkártyáját bármilyen visszaélés megakadályozására egy kattintással zárolhatja, majd egy újabb kattintással ismét megnyithatja.