Elindult az elsőglobális szervezésű „P&G CEO Challenge” verseny

Már lehet jelentkezni a Procter&Gamble nagypresztízsű, idén először globálisan is meghirdetett versenyére, a „P&G CEO Challenge”-re. A CEO Challenge lehetőséget ad a világ különböző országaiból érkező tanulóknak arra, hogy részt vegyenek a head&shoulders márka egyik igen összetett üzleti tervének kidolgozásában. A résztvevőknek a kihívás négy szakaszát kell sikeresen teljesíteniük ahhoz, hogy lehetőségük nyíljon eljutni a versenyt lezáró, Cincinnatiban megrendezésre kerülő nemzetközi “P&G 2018 Signal” konferenciára.

Budapest, 2017.10.25. – Tudás, kreativitás, affinitás projektmenedzsment feladatokra, elemzői készség, szociális intelligencia: a Procter&Gamble kihívást hirdet a világ minden tanulója számára. Már te is jelentkezhetsz a „P&G CEO CHALLENGE” világversenyre, melynek célja a fiatal tehetségek felkutatása. Jelentkezni a www.pgceochallenge.eu weboldalon lehetséges.

A kezdeményezést, amely Közép-Európában harmadszor kerül megrendezésre, most először terjeszti ki a vállalat a világ minden országára. 36 országból tehetséges hallgatói kapnak végül lehetőséget arra, hogy a head&shoulders egy új termékének bevezetésére globálisan alkalmazható stratégiai tervet készítsenek elő. A head&shoulders a világ egyik lekedveltebb és legismertebb sampon márkája. Vállalásuk célja most az, hogy olyan tehetséges fiatalokat találjanak, akiknek a P&G csapatához is lehetőségük lesz csatlakozni.

A „P&G CEO Challenge” négy szakaszból áll. A kihívás iránt érdeklődő hallgatók 2017. november 20-ig tudják benyújtani online jelentkezésüket. A verseny következő szakaszában a jelentkezőknek egy, a verseny honlapján közzétett esettanulmányt kell megoldaniuk. Az ezt követő fordulót 2018. február 22-23-án, Budapesten tartják Magyarország, Horvátország és Szlovénia azon csapatai számára, akik sikeresen teljesítették az online esettanulmány megoldását. A régió legjobb csapata számára innen egyenes út vezet a 2018 áprilisában, Rómában megrendezésre kerülő Európai döntőbe. Európa minden régiós döntőse meghívást kap Olaszország fővárosába, ahonnan egy csapat Európa legjobbjaként repülhet Panamába, hogy ott a világ kiválasztottjaival találkozzon a döntőben. A győztes csapat egyik nyereménye, hogy részt vehet a Cincinnatiban megrendezésre kerülő, egyedülálló nemzetközi “P&G 2018 Signal” konferencián, ahol üzleti vezetők és menedzserek társaságában ismerhetik meg a legújabb piacformáló trendeket.

Ez a kihívás segít kiválasztani a szakma legnagyobb tehetségeit, akik számára a P&G potenciálisan állást is ajánl majd. A részvétel nem csak azt jelenti, hogy a jelentkezők összemérik tudásukat a hasonlóan tehetséges kortársaikkal, hanem egy lehetőség arra is, hogy megismerjék vállalatunk működésének sajátos jellegét. Nagyon örülünk, hogy a projektben Magyarország is rész vesz. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan fogják pozitívan értékelni a program által nyújtott lehetőséget, és inspirálni fogja őket karrierjük építésében. Napjainkban, amikor olyan sokat hallunk az alulértékelt fiatalságról, a P&G ismét megmutatja, hogy nagy reményeket támaszt a most felnövekvő generációval szemben és értékeli a professzionális hozzáállást, az erős karaktereket, és a fejlődési vágyat.” – mondta el Iva Baronova a P&G HR menedzsere.

A „P&G CEO Challenge” egy olyan program, amely lehetőséget ad résztvevői számára, hogy teszteljék és megerősítsék szakmai készségeiket valós vállalati körülmények között. Mindemellett a verseny egy versenyszabályokon alapuló, egyedülálló tapasztalatot is nyújt, betekintést enged egy globális vállalat üzleti folyamataiba.

Nagyon örülök, hogy a mostani „P&G CEO Challenge” a head&shoulders márkához kapcsolódik. A folyamat során nem csak a részvevők technikai tudását lesz lehetőségünk megfigyelni, hanem azt is, hogy hogyan dolgoznak csapatban, és hogyan igyekeznek együtt kivitelezni a legjobb ötleteket és megoldásokat. A munkáltató szempontjából ma ezek a legfontosabb készségek és képességek. Szeretnék néhány személyes jó tanácsot is adni azoknak, akik részt vesznek a kihívásban: legyetek eltökéltek, szenvedélyesek, és ne féljetek magas célokat kitűzni magatok elé, mert csak így válthatjátok valóra szakmai álmaitokat.”- tette hozzá Maciej Reszczyński, a head&shoulders közép-európai brand menedzsere.

A „P&G CEO CHALLENGE” program kiváló lehetőség azoknak a hallgatóknak, akik a gyakorlatban szeretnék fejleszteni tudásukat, mindamellett, hogy ezzel akár a világ egyik legnagyobb nemzetközi vállalatához válthatnak belépőt.

Ez a verseny azért más, mert kevésbé koncentrál az elméleti tudásra, sokkal inkább a gyakorlati készségekre, a megfelelő adatok elemzésre és leginkább a feladatok kreatív megközelítésére. A programnak köszönhetően Európa számos országából ismerkedhettem meg emberekkel és oszthattunk meg egymással tapasztalatokat gazdaság, marketing és kereskedelem témákban. Ezen felül lehetőséget kaptam egy nyári gyakorlatra is a vállalat pénzügyi részlegén, ami nagyon értékes tapasztalat volt számomra.” – mesélt a versenyről Artur Sarata, aki tavaly Közép-Európát képviselte az európai döntőben.“

További információk, illetve letölthető jelentkezési lap a www.pgceochallenge.eu oldalon található.