El a kezekkel a gyerekektől

Jennie Melamed

Lányok csöndje

Van valami, amit minden lány tud ezen a szigeten,
de senki nem beszél róla: SZÜLJ FIÚT!

Ahol a totális hazugság a legkisebb bűn, amit elkövetnek a gyereklányok ellen, ahol az ortodox rend a szabadság és az emberi méltóság teljes hiányát jelenti a lányok számára, ahol a világtól elzárt sziget idillje maga a kilátástalanság – ott az elnyomott gyerekek álmodnak maguknak egy szebb, szabadabb, élhetőbb világot. Aztán a serdülő Janey Solomon kilép a sorból, és azt mondja: NEM!

A gyermekek ellen elkövetett abúzus antropológiai aspektusaiból és pszichiátriai kezeléséből doktorált Jennie Melamed nem tanmesét írt a rendszerszintűvé tett molesztálásról, hanem a nővé érő lányok lelkének végtelen gazdagságát, a méltóságra vágyó fiatalok szabadságtörekvéseit ábrázolja ebben a felkavaró disztópiában.

Megrendelhető itt.


ISBN: 9789632933269
Terjedelem: 308 oldal
Méret: 125 x 215 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3699 Ft

 

“Az év első disztópiája volt ez a könyv nekem és olyan hatással volt rám, hogy legszívesebben üresen hagynám ezt az oldalt, csak néha írnék egy felkiáltójelet vagy éppen kérdőjelet. Belém fojtotta a levegőt, a szavakat míg olvastam, és végig az járt a fejemben, hogy hogyan és miért? (…) Megrázó disztópia, melyet olvasni kell. Ismernünk kell azokat a világokat, amelyekben nem szeretnénk élni.”konyvutca.blogspot.hu

„Olvasás közben eszembe jutott A falu című film, ahol a közösség a világ gonoszsága elől menekült el egy elzárt helyre. A Lányok csöndjében éppen a gonoszságot próbálják benntartani a társadalmukba és a mindennapok részévé tenni. A regény nem csak a problémára próbálja felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy figyeljünk egymásra, és ha látjuk, hogy valaki a saját szigetén ragadt, akkor segítsünk neki és legyünk révészek. Ne azt kérdezzünk magunktól, hogy hogyan volt képes erre az elkövető, hanem arra, hogy mit élhetett át az áldozat és mekkora törést jelenthet ez az életében.
A regény egyszerűen magával ragadja az olvasót, ami köszönhető a nem megszokott történetmesélésnek is.” 

letya.hu

“Ez a regény igazán forradalmi a maga nemében, és egyszerűen nem tudod elkerülni, hogy egy idő után ne kerülj a hatása alá.”

konyveskucko.reblog.hu

“Ennél erősebben még nem éreztem a disztópiák súlyát olvasás közben, eddig egyiknél sem jött rám a félelem, hogy ténylegesen igazi és erős jövőképről olvasok, ami akár velünk is megtörténhet!”

muveszetnyelve.blogspot.hu

“Iszonyatos, ugyanakkor tagadhatatlanul zseniális, ahogyan az erőszak titokzatosságát, kimondhatatlanságát, illetve az áldozatok szégyenét ábrázolja a szerző. De még zseniálisabb, hogy egy disztópiába csomagolva nagyon is valós és létező problémákra hívja fel a figyelmet.”

konyvesmas.blogspot.hu

Mi az, izgalmas, érdekes, letehetetlen és nagyon fontos kérdésekkel is foglalkozik?
A helyes megfejtés: az Okoslányregények!

Az Athenaeum Kiadó évek óta kínál regényeket fiatal, női olvasóknak. Ezek a művek a lányok sajátos életproblémáival foglalkoznak, az ő világukban játszódnak, a legtöbbször a szereplők is tinik. Összefoglalóan lányregénynek nevezzük a műfaji kategóriát. Az Athenaeumnak célja, hogy megújítsa ezt a, sokszor a felszínességnek, az egyszerű romantikának engedményeket tevő szegmenst.

Okoslányregény címcsoportunkban olyan, a tini olvasók érdeklődését is felkeltő könyveket adunk ki, amelyek szerzői nem tipikus sikerkönyvírók, hanem társadalomtudósok, kutatók, egyetemi szakemberek, akik egy-egy, korunk társadalmát feszítő problémát, a lányokat érintő közösségi vagy személyiségbeli torzulást történetek elmesélésén, sorsok ábrázolásán keresztül vizsgálják.

Első ilyen könyvünk, Mona Awad Antilányregényé például a testképzavar okozta lelki sérülésekről szólt, Jennie Melamed Lányok csöndje című munkája pedig a rendszerszintűvé tett abúzus hétköznapi valóságát és hatásait mutatja meg az olvasónak. Vérbeli lányregények ezek, izgalmasak, szexik, kalandosak, néhol romantikusak. De a szerzői analitikus elme, a felkészültség, a differenciált látásmód valahogyan átszűrődik a történetekbe is. Ettől válnak okoslányregénnyé a címcsoportban megjelenő művek. Ott van rajtuk, bennünk az intellektus bélyege – ami erény is, teher is.

Kövessétek ti is az Okoslányregények oldalát!
https://www.facebook.com/okoslanyregenyek/

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .