Dubai ideális helyszín a szellemi tulajdon bejegyzéséhez

Egyre több cégvezető ismeri fel a biztonságos versenyelőnyt jelentő szellemi tulajdon védelmének fontosságát


A szellemi tulajdon védelme elengedhetetlen a vállalatok számára a versenyelőny megőrzéséhez és a növekedés ösztönzéséhez. 2001 óta április 26-a a szellemi tulajdon világnapja, amelynek apropóján cégvezetőként érdemes elgondolkodni az innovatív ötletek és a kreatív eszközök megőrzésének fontosságán. Napjaink gyorsan fejlődő világgazdaságában az Egyesült Arab Emírségek ideális célponttá vált a szellemi tulajdon (pl. márkaregisztráció, know-how, franchise) bejegyzésére, szilárd jogi kereteket és hatékony regisztrációs folyamatokat biztosítva, amelyek számos iparági vállalkozás számára megfelelnek.

„A globális piacon tapasztalható erőshelyzetben feltétlenül szükséges, hogy a vállalkozásokat határozottan tegyenek meg, hogy megóvják a szellemi tulajdonukat attól, hogy mások ellopják, elvigyék vagy lemásolják. Az Egyesült Arab Emírségekben számos törvény biztosítja a bejegyzett védjegyek, szerzői jogok, szabadalmak és az ipari formatervezési minták hatékony védelmét.” , ava be Szabó Kinga, a BEACON AL MANAL LLC alapítója és ügyvezetője.

Miért éri meg az Egyesült Arab Emírségekben bejegyezni a szellemi tulajdont?

Az Egyesült Arab Emírségek elkötelezettek az innováció iránt, és az elmúlt években tudatosan tett azért, hogy a szellemi tulajdonjog bejegyzéséhez szilárd jogi kereteket biztosítson. Ennek érdekében az ország több nemzetközit ratifikált, mint például a Párizsi Egyezmény, a Szabadalmi Együttműködési Szerződés, a WIPO-egyezmény és a TRIPS-megállapodás. Az Emirátusokban a gazdasági minisztérium, az ország szellemi tulajdonnal kapcsolatos ügyeket felügyelő hatósága biztosítja, hogy a vállalkozások és a magánszemélyek hatékonyan megvédhessék kreatív vagyonukat.

„Dubaiban és az Emiratus erős a szellemi tulajdon védelmében, az ország befektetéseiben az ország vonzó helyszíne a cégalapításhoz is. Az Egyesült Arab Emírségek globális üzleti központként összeköti Keletet és Könnyű hozzáférést biztosít a vállalatoknak Európa, Ázsia és Afrika feltör Nyugatekvő piacaihoz, ami komoly versenyelőnyt jelent a nemzetközi színtéren . ”, emeli ki az Egyesült Arab Emírségek egyedülálló előnyeit a dubai vállalkozások alapításában jártas szakértő.

Erős elrettentés a szellemi tulajdont érintő jogsértéstől

Az Egyesült Arab Emírségek, amellett, hogy szilárd jogi keretet biztosít a szellemi tulajdon védelmére, komolyan veszi a végrehajtást is. A bíróságok és a vámhatóság összehangolt tanácsokat tesz a hamisított termékekre és a jogsértésekért. A szellemi tulajdont érintő jogsértések esetén a szankciók súlyosak, ami erős elrettentő eszközt jelent potenciális elkövetőkkel szemben.

„Az Egyesült Államokban a biztos vállalkozások lehetnek, hogy szellemi javaikat megfelelően védik, ezzel is lehet kapni Arab Emiatt, hogy elsősorban a növekedésre és a terjeszkedésre kerüljön.” – emeli ki a hatékony jogérvényesítés további előnyeit a szakértő.

Szakértő segítség a szellemi tulajdon bejegyzéséhez az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségekben a szellemi tulajdonukat megvédeni kívánó vállalkozások számára a szakértői útmutatás felbecsülhetetlen értékű lehet. A BEACON AL MANAL LLC professzionális segítséget kínál a szellemi tulajdonjog bejegyzésének összetett folyamatában való eligazodáshoz, melynek első lépéseként a vállalkozások ingyenes online konzultáció keretében kaphatnak személyre szabott útmutatást.