Dizájnpályázatot hirdet az Auchan, a győztes pályamű rákerül a bevásárlótáskákra

Az Auchan Magyarország idén harmadik alkalommal csatlakozott a műanyagmentes júliushoz. A vállalat kiemelt szerepet tulajdonít a fenntarthatóságnak és következetes stratégiájával környezettudatos fogyasztói magatartásra ösztönzi vásárlóit. 2022-ben a piacon elsőként vezették ki az áruházakból a műanyag rollbageket, az idei kampány alkalmából pedig egy különleges dizájnpályázatot hirdettek meg. A győztes pályamű gyártásba kerül, és a vásárlók hamarosan már az egyedi tervezésű papírtáskákban vihetik majd haza a megvásárolt termékeket.

Az Auchan Magyarország egyik kitűzött célja, hogy 2025-re a legfenntarthatóbb vállalatok közé tartozzon a hazai piacon. Tavaly hatalmas lépést tett a műanyagmentesítés irányába, amikor az élelmiszer kiskereskedelmi láncok közül elsőként vonta ki teljesen az áruházaiból az egyszer használatos műanyagzacskókat, amelyeket korábban a zöldség-gyümölcs és a pékáru lemérésére használtak.

Az Auchan az idei műanyagmentes július alkalmából is szeretné felhívni a figyelmet a műanyaghasználat csökkentésére és a fenntartható életmód fontosságára. A kezdeményezés részeként egy izgalmas és különleges dizájnpályázatot hirdetett meg, hogy a környezetbarát csomagolásokat kreatív megoldásokkal is népszerűsítse. A hónap végéig várják még az ötleteket, amelyek nemcsak esztétikusak, hanem egyúttal grafikai és szöveges formában is fontos üzeneteket közvetítenek a műanyagszennyezésről és a fenntartható vásárlási szokások fontosságáról. A nyertes pályázó díja többek között az lesz, hogy a dizájnja rákerül a papír bevásárlótáskákra az ősz folyamán, hogy ezzel is a környezettudatosságra ösztönözzék a vásárlókat.

A pályázat rangját emeli, hogy a szakmai zsűrihez csatlakozik Alföldi Róbert, Jászai Mari-díjas színész-rendező, aki festőként is ismert művész. A fenntartható életmód egyre fontosabb számára, amiért a mindennapokban ő maga is sokat tesz. Amellett, hogy a zsűri által kiválasztott legkreatívabb pályamű rákerül a bevásárló papírtáskákra, az első helyezett 200 ezer, a második 100 ezer, a harmadik pedig 50 ezer forint értékű Auchan ajándékkártyát kap. Pályázni 18 éven felülieknek lehet július 30-ig. A részletes pályázati kiírás itt található.