Diótörő és Egérkirály

 

családi musical két részben

  1. december 17. (vasárnap), 14.30, Papp László Budapest Sportaréna

 

 

E.T.A. Hoffman meséje alapján született meg a Diótörő és Egérkirály című musical. Ez a családi musical a Csajkovszkij balettnél érthetőbb módon, a zene, a tánc és az élő szó hármasából, fülbemászó dalokkal teszi élménnyé a Diótörő történetét, kicsik és nagyok számára egyaránt.

 

Karácsony éjjelén sok varázslat történhet, így hát az sem meglepő, hogy a játékok életre kelnek, s a fából faragott Diótörő vezérletével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és félelmetes egérserege ellen – akik már elveszítették az emberek szeretetét. Diótörő az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott át diót törő fabábbá. Így került, Marika legnagyobb meglepetésére, játékként a karácsonyi ajándékok közé. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét valóságos emberré változtatja őt, megmutatva, hogy a szeretet a legfontosabb és legkülönösebb dolog a világon, amiért minden eszközzel meg kell küzdenünk!

De valóban minden eszközzel? A dagadt Egérkirály és gonosz anyja, valamint Pirella, a vad denevérlány szerint: igen! Meg is tesznek mindent a szeretetért, de nem mindig a leghelyesebb módját választják a küzdelemnek. Marika viszont egyszerűen csak szerelmes lesz Diótörőbe, ezáltal átváltoztatja és visszaváltoztatja, megmenti – és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány. Egy kislány, aki álmodik. Aki még mer álmodni!

 

A varázslatos történetet Szomor György rendezésében, látványos vetítésekkel kiegészítve állítják színpadra, melyet Hajdu Anita egyedi koreográfiája, Egyed Zoltán különleges díszletei és Papp Janó varázslatos jelmezei teszik kerek egésszé. A főszerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Békefi Viktória, Szomor György, Gerner Csaba, Fehér Tímea láthatók és hallhatók.

 

Az előadás ajánlott mindenkinek, aki szeret álmodni, szereti a szép meséket, hisz a csodákban, és főleg a szeretet erejében. Nem is kell ennél szebb üzenet az adventi időszakban.

A látványos produkció egyenesen Békéscsabáról érkezik Budapestre a Papp László Budapest Sportarénába, ahol 2017. december 17-én lehetünk részesei a csodának.

 

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójának csapata idén jótékonysági partnerként csatlakozott a programhoz. A közös cél, hogy minél több rászoruló gyermekhez eljuthassanak. arcukra mosolyt, karácsonyfájuk alá ajándékot varázsolhassanak.  Bárki részese lehet ennek a közös karácsonyi csodának, s bekapcsolódhat a jótékonysági akcióba, ha elkészíti személyre szabott ajándékdobozát, s leadja a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható listán szereplő gyűjtőpontok egyikén. A  1355-ös adományvonal hívásával pedig további 300 Ft-al járulhatnak hozzá a támogatók az akció sikerességéhez.

 

Jegyek: www.broadway.hu

 

Szomor György–Szurdi Miklós–Valla Attila:
Diótörő és Egérkirály

családi musical két részben

Szereplők:

Diótőrő, Karl Vastag Tamás m.v.
Marika, Mantonate Békefi Viktória m.v.
Király, Tanácsos Tomanek Gábor
Királyné, Tanácsosné Nagy Erika
Egérkirály Gerner Csaba
Egérkirálynő Fehér Tímea
Pirella Gubik Petra/Csonka Dóra
Esztelen, Laura Rigler Renáta szh.
Nesztelen, Frida Gábor Anita
Klárika, Lujza Mészáros Ágnes m.v.
Törpe Vadász Gábor/Berta János
Pantalone Szőke Pál
Szakács baba, Hilke Liszi Melinda
Búgócsiga, Londiner, Ludwig Nagy Róbert
Bohóc, Friedrich Katkó Ferenc
Koronarágó Várfi Sándor m.v.
Kintornás, Vak egér Szabó Lajos
Egér báró Czitor Attila
Zenegér Ragány Misa
Gyeregér Csomós Lajos
Papegér Szomor György Nádasdy-díjas
Kecsegér Jónás Andrea m.v.
Drosselmeier Jancsik Ferenc
Pocakos, Konrád, Kalóz, Orvos Hodu József
Ernesta néni Veselényi Orsolya
Lámpagyújtó, Kapunyitási miniszter Árdeleán László
Joseph, Dobos, Alabárdos Dorogi Péter szh.
Frici Árvavölgyi Patrik

valamint:

Berta János, Drahota Albert, Földes Roxána, Korom Gábor, Kőrösi Berta, Krista Zsuzsanna, Pribojszki Annamária, Török Tünde, Farkas Boglárka, Csonka Dóra, Komlóssy Kata, Lakatos Viktória, Lévai Attila, Petri Viktor, Réger Wanda, Vozár Virág

a Színitanház hallgatói: Dina Norbert szh., Fazekas Döníz szh., Gulácsi Réka szh., Józsa Bence szh., Kopanyicza András szh., Lehoczki Orsolya szh., Szabó Zoltán szh.

Díszlet: Egyed Zoltán

Jelmeztervező: Papp Janó
Korrepetitor: Galambos Hajnalka

Hangszerelés: Lippényi Gábor

Koreográfus: Hajdu Anita

Rendezőasszisztens: Nagy Róbert, Sallai Zsóka

Rendező: Szomor György

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .