A Dell a VMware Horizon Apps alkalmazásokkal bővíti virtuális asztali infrastruktúra megoldását

A Dell EMC Horizonra épülő VDI Complete megoldásai mostantól Horizon-alkalmazásokat (Horizon Apps) is tartalmaznak, így leegyszerűsítik az alkalmazástelepítést a számítógépekre és a vékonykliensekre

A választható NVIDIA virtuális GPU-k nagyobb teljesítményt és gazdagabb végfelhasználói élményt biztosítanak

A Dell Latitude 5280 mobil vékonykliens egy kisméretű, vállalati megoldás sokat utazó szakembereknek, amely egyszerre nyújt biztonságot és teljesítményt

Budapest, 2017. szeptember 8. – A Dell Horizon-alkalmazásokkal, valamint NVIDIA Tesla M10 és M60 grafikus gyorsítókkal1 bővíti portfólióját. A vállalat VMware Horizon® technológiára épülő VDI Complete megoldásainak kibővítésével elhárítja a VDI környezet bevezetését nehezítő akadályokat, így megkönnyíti a szervezetek számára az asztali infrastruktúra- és alkalmazásvirtualizáció megtervezését, megvalósítását és működtetését saját informatikai környezetükben. Emellett azon felhasználók számára, akik folyamatosan úton vannak, mégis szeretnék teljes biztonságban és ellenőrzésük alatt tudni bizalmas adataikat, már elérhető a Latitude 5280 mobil vékonykliens is.

Személyre szabott, teljes körű VDI-megoldások

Azok a szervezetek, amelyek egyszerűsíteni szeretnék a virtuális alkalmazások telepítését a számítógépekre vagy vékonykliensekre mostantól megvásárolhatják a Horizon-alkalmazásokkal bővített VDI Complete megoldást. A megoldás az akár 1400 üzemeltetett alkalmazás révén magas munkamenet-sűrűséget tesz lehetővé, így még több felhasználó még gyorsabban érhet el még több alkalmazást. A rendszergazdák valós időben adhatnak hozzá, frissíthetnek vagy vonhatnak ki alkalmazásokat, illetve azonnal telepíthetik azokat minden felhasználó vagy a felhasználók bizonyos csoportjai számára. A végfelhasználók maguk kezelhetik a szükséges applikációkat így csökkennek a végponti erőforrásigények.

A szabványos webes és irodai programcsomagok minden korábbinál lenyűgözőbb élményt kínálnak, de sokkal több grafikai erőforrást is igényelnek. A Lakeside Software tanulmánya szerint a Windows 72 operációs rendszerhez képest a Windows 10 rendszernek 32 százalékkal nőtt a CPU-igénye, és 2012 óta3 megduplázódott a grafikusan gyorsított alkalmazások száma is. A Dell kínálatában ezért mostantól elérhető az NVIDIA virtuális grafikus vezérlőkkel (GPU-kkal) és (a külön megvásárolható) NVIDIA GRID vPC szoftverrel bővített VDI Complete megoldás. Az NVIDIA Tesla M10 grafikus gyorsító zökkenőmentesen biztosít nagyobb teljesítményt, gyors válaszidőt és gazdag végfelhasználói élményt a haladó felhasználók számára. A szervezetek a nagy teljesítményt igénylő felhasználók egyéni megoldásként választhatják az NVIDIA Quadro vDWS szoftvert Tesla M60 grafikus gyorsítóval az olyan erőforrás-igényes alkalmazásokhoz, mint például a CAD/CAM. Az NVIDIA GPU-funkciók hozzáadhatók egyetlen node-hoz vagy egy legfeljebb négy tagból álló clusterhez. Így az informatikai részlegek folyamatosan fejleszthetik a grafikai megoldásokat, vagy külön-külön is alkalmazhatják őket az ezeket leginkább igénylő felhasználók vagy részlegek számára. A virtuális asztal fejlett grafikai megoldásainak használatához NVIDIA GRID szoftverlicenc szükséges, amely külön vásárolható meg.

A Dell EMC World konferencián bejelentett Dell EMC VDI Complete megoldások a VMware Horizon szoftverre épülnek, és Dell EMC VxRail appliance-en vagy Dell EMC VMware vSAN™ ReadyNodes™ szervereken futnak. Emellett lehetővé teszik a Dell Wyse vékonykliensek, a Dell OptiPlex számítógépek vagy a szolgáltatásként kínált számítógépek végpontként való használatát, beleértve a monitort tartalmazó megoldásokat is. A megoldások egyetlen szállítótól származó egyértelmű, kiszámítható árakat és kiemelkedően jó TCO-t (teljes birtoklási költséget) biztosítanak, emellett egyetlen vállalat látja el a hozzájuk kapcsolódó terméktámogatási feladatokat is.

Útközben is biztonságos és hordozható felhő alapú számítástechnika

A portfólió legújabb tagja, a Latitude 5280 mobil vékonykliens hordozható formában ötvözi a Wyse vékonykliensek kezelhetőségét, teljesítményét és biztonságát a Dell díjnyertes Latitude számítógépeinek minőségével. Az új Latitude 5280 utazás közben is hatékony használatot biztosít a nagyobb kapacitást igénylő felhasználók számára, akiknek biztonságos digitális munkahelyre van szükségük, bárhová is mennek.

A Windows 10 IOT Enterprise operációs rendszerre épülő Latitude 5280 alkalmazások és perifériaeszközök széles választékát támogatja, így segítségével zökkenőmentesen végezhetők a mindennapi feladatok.

A Latitude 5280 főbb jellemzői:

Vállalati szintű teljesítmény. A Latitude 5280 vékonykliens 7. generációs Intel Core i5 processzorra épül és 8 GB DDR4 RAM-mal érkezik. Hosszabb akkumulátor-üzemidőt biztosít, 12,5 hüvelykes, Full HD kijelzővel rendelkezik, és az opcionális dokkolóegységen keresztül képes a 4K monitorok támogatására.

Széles csatlakoztatási lehetőségek. Az új modell a perifériaeszközök és hálózati csatlakozók széles körét támogatja, például: USB 3.1, RJ45, HDMI- és VGA-portok, valamint WLAN- és Bluetooth-kapcsolatok. Ez a Dell első USB Type-C-t támogató vékonykliense, amely integrált 3G és 4G hálózati kapcsolattal is rendelkezik.

Szoftverválaszték. Az ügyfelek számos virtuális asztali közvetítőrendszerhez csatlakozhatnak, ilyen például a Citrix XenDesktop, a Microsoft RDS és a VMware Horizon.

A felhasználók emellett egy további biztonsági réteggel is bővíthetik a rendszerüket. A Dell Threat Defense továbbfejlesztett fenyegetésvédelmi megoldás mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használva proaktívan megakadályozza a kártevők köztük a zsaroló vírusok és a nulladik napi támadások futását az összes Windows vékony kliensen. Az eszközök a Wyse Device Manager (WDM) vagy a Wyse Management Suite (WMS) szoftverrel felügyelhetők, amelyek egyetlen intuitív konzolról teszik lehetővé a helyszíni vagy felhő alapú távoli konfiguráció és házirendkezelés végrehajtását.

Elérhetőség

  • A Horizon-alkalmazásokkal bővített Dell EMC VDI Complete megoldások 2017 végétől lesznek elérhetőek.

  • A Dell EMC VDI Complete megoldások grafikusan bővített változata már megvásárolható az Egyesült Államokban és a világ egyes országaiban.

  • A Dell Latitude 5280 mobil vékony kliens már megvásárolható az Egyesült Államokban és más országokban.

További források

  • A VDI Complete megoldásokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.vdicompletesolutions.com webhelyre.

  • A Dell EMC VDI Complete megoldásai a YouTube-on