Csütörtöktől Viszontlátásra odafönt

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Albert Dupontel lenyűgözően látványos filmje, a 13 César-díjra jelölt és öttel (legjobb rendezés, adaptált forgatókönyv, operatőr, jelmez és díszlet) díjazott VISZONTLÁTÁSRA ODAFÖNT  (16) csütörtöktől látható a mozikban.

 

 

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének filmadaptációjában a szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.

A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

Albert Dupontel filmje az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizualitását juttathatja eszünkbe, a világhírű, nálunk a Park Kiadó gondozásában megjelent regény méltó és feledhetetlen feldolgozásban kerül a mozinézők elé.

A Viszontlátásra odafönt 2018. március 29-től látható szinkronizáltan és feliratosan a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában, a premier hetében az alábbi mozikban:

Szinkronizált változat:
Budapest – Cinema City Allee
Budapest – Cinema City Aréna
Budapest – Cinema City Westend
Cegléd – Uránia mozi
Miskolc – Művészetek Háza
Nyíregyháza – Krúdy mozi
Szolnok Tiszapart mozi

Feliratos változat:
Budapest – Művész mozi
Budapest – Premier Kultcafé
Budapest – Puskin mozi
Budapest – Tabán mozi
Budapest – Toldi mozi
Kecskemét – Otthon mozi
Pécs – Apolló mozi
Szeged – Belvárosi mozi
Szentendre – P’art mozi

A szinkronizált változat munkatársai:

Magyar hangok:
Dolmány Attila
Cvetkó Sándor
Simon Kornél
Fodor Tamás
Madarász Éva
Solecki Janka
Kerekes József
Paulik Gréta
Barbinek Péter
Pálfai Péter
Sörös Miklós
Rosta Sándor
Forgács Gábor
Törtei Tünde
Szabó Endre
Bor László
Bartók László
Szanyi Péter

Magyar szöveg: Seress József
Hangmérnök és vágó: Csaba Tamás
Gyártásvezető: Nagy Anna
Szinkronrendező: Csorba Éva

A szinkron a Mozinet megbízásából a Syncton Stúdióban készült.
Stúcióvezető: Csaba László

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .