Csodálatos fiú

színes, amerikai film

Rendezte: Felix Van Groeningen
Forgatókönyv: Luke Davies, Felix Van Groeningen
Fényképezte: Ruben Impens
Producer: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner
Vágó: Nico Leunen

Főszereplők: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

Eredeti cím: Beautiful Boy
Nemzetközi cím: Beautiful Boy
Gyártó: Amazon Studios, Big Indie Pictures, Plan B Entertainment
Hossz: 120 perc
Országos bemutató: 2018. január 31.
Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.