Csak a baj van veled

(En liberté! / The Trouble with You)

Színes, szinkronos és feliratos francia vígjáték

Játékidő: 108 perc

Rendező: Pierre Salvadori

Szereplők: Adèle Haenel, Pio Marmaï, Audrey Tautou, Damien Bonnard

Forgatókönyv: Pierre Salvadori, Benjamin Charbit

Producer: Philippe Martin, David Thion

Operatőr: Julien Poupard

Zene: Camilla Bazbaz

Pierre Salvadori, a Mosás, vágás, ámítás rendezője újra egy vérbeli francia komédiát készített, amelyben Audrey Tautou is feltűnik!

Yvonne (Adèle HaenelA küzdők; Az ismeretlen lány) rendőrnyomozó egy kisvárosban a francia Riviérán. Ma már özvegy, korábban a helyi hős, Santi detektív felesége volt. Egy véletlen felfedezés során a nő rájön, hogy egykori férje mégsem éppen az igazság bajnoka volt. Sőt ami azt illeti, egy korrupt rendőrről beszélünk, akinek stiklije miatt valaki más ült börtönben nyolc éven át.

Yvonne mi mást tehetne, mint amit a becsülete diktál: megkeresi a frissen szabadult Antoine-t (Pio MarmaiAlija; Hátralévő életed első napja), és minden tőle telhetőt megtesz, hogy a férfi visszanyerve szabadságát újra talpra álljon és beilleszkedjen a társadalomba. Mindeközben nagyon ügyel arra, hogy a férfi meg ne sejtse, ki is ő valójában. Ám minden jószándéka ellenére is Antoine-nal csak a baj van…

A francia komédiát számos díjra jelölték már. A Cannes-i Filmfesztiválon megnyerte rendezőjének a Director’s Fortnight-ot, és többek között 9 jelölést kapott a 2019-es César-díjátadóra.

Magyar feliratos előzetes: YouTube

Hazai premier: 2019. március 7.

Korhatár: 16