A Cosmopolitan ismét díjazta a legjobb blogokat

Cosmopolitan Blogger Day 2017

A Cosmopolitan Blogger Award 2017 nyertesei a Fifty Pairs of Shoes, a Chloe From The Woods, a Blogozine, az 5 hozzávaló, a The Sparkling Blueberry és Inez Hilda Papp lettek, míg az Év influencerének járó díjat Kulcsár Edinának ítélték az olvasók. Az elismeréseket a Cosmopolitan Blogger Dayen vették át a nyertesek.

A 20 éves Cosmopolitan negyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb blogger konferenciáját, a Cosmopolitan Blogger Dayt, amelyen közel 500-an vettek részt. Az esemény egyik fénypontja a Cosmopolitan Blogger Award 2017 eredményhirdetése volt, ahol végre kiderült, idén kik bizonyultak a legeredményesebb bloggereknek és vloggereknek.

A beérkező 300 pályázatot szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője, Faix Csaba, a Prezi kommunikációs vezetője, Farkas Dániel, youtube-szakértő, Gönczi Petra, content specialist és Szabó Gergő, a Special Effects Media társalapítója voltak. Az ő döntésük alapján 2017-ben Az év divatbloggere a Fifty Pairs of Shoes, Az év beautybloggere a The Sparkling Blueberry, Az év vloggere Chloe From The Woods, Az év bloggere az 5 hozzávaló, Az év felfedezettje pedig a Blogozine lett. A közönség kedvence díjat az olvasók Inez Hilda Pappnak ítélték oda. A verseny ebben az évben egy új kategóriával is bővült: Az év influencere címet Kulcsár Edina kapta az olvasói szavazatok alapján, aki a 20 magyar véleményvezér közül a legtöbb voksot kapta.

A zsűrinek idén sem volt egyszerű dolga, hiszen minden évben egyre színvonalasabb blogokkal találkozunk. Persze nagyon jó érzés nyomon követni, hogy a hazai blogok milyen ütemben fejlődnek. Bízom benne, hogy ehhez a Cosmopolitan Blogger Day informatív előadásai révén mi is hozzá tudunk járulni”nyilatkozta Sabján Johanna, a Cosmopolitan Magyarország főszerkesztője.

Az egész napos eseményen a díjátadó gála mellett a résztvevők ezúttal is izgalmas előadásokon vehettek részt. Minden évben arra törekszünk a konferencia programjának összeállításakor, hogy az előadások valóban hasznos tanácsokkal és információkkal lássák el a bloggereket, attól függetlenül, hogy rutinosak, vagy az indulás előtt állnak.”tette hozzá a lap főszerkesztője.

A magazin előzetes felmérése alapján leginkább a videógyártás foglalkoztatja a hazai bloggerszcénát, így főképp ezen témák köré épült az idei konferencia tematikája. Előadott többek között Szabó Gergő, a Special Effects Media társalapítója, aki a YouTube blogon belüli használatáról beszélt. Továbbá a legismertebb vloggerek, PamKutya  és Kiss Imre youtuber 10 pontban összegezték a videózás során tapasztalt leghasznosabb tudnivalókat.  A képernyőn való megjelenésről az RTL Klub kreatív producere, Schiwert-Takács László látta el tippekkel a közönséget. A videózáshoz ugyanakkor nélkülözhetetlen a megfelelő beszédtechnika elsajátítása is. Dr. Újszászi Bogár László, a Corvinus Egyetem retorika tanára és Alexy Vivien blogger hasznos példákon keresztül szemléltették, hogyan beszéljünk hibátlanul vlogolás közben. Ezen kívül még számos gyakorlati és személyes tapasztalatokon alapuló, nagy márkák képviselőinek hasznos tippjeivel fűszerezett előadásokat hallgathatott végig a közönség.

Az esemény házigazdája Steiner Kristóf volt, akihez a tavalyi évhez hasonlóan csinos társműsorvezető hölgyek csatlakoztak a Cosmopolitan Blogger Award 2016 győzteseinek személyében.

A konferenciáról szóló részletes beszámoló a Cosmopolitan magazin decemberi számában és a Cosmo.hu-n olvasható, illetve az esemény sikeréről a social media felületeken közzétett több száz #cosmopolitanhungary és #cosmopolitanbloggerday hashtagek alatt feltöltött bejegyzés árulkodik.

 

A Cosmopolitan Blogger Award 2017 pályázat kategóriái és nyertesei:

  • Az év bloggere · 5 hozzávaló

  • Az év vloggere · Chloe From The Woods

  • Az év felfedezettje · Blogozine

  • Az év divatbloggere · Fifty Pairs of Shoes

  • Az év beautybloggere · The Sparkling Blueberry

  • A közönség kedvence · Papp Inez Hilda

  • Az év influencere · Kulcsár Edina