Végre Meztelen

A Meztelen Juliet-nek (Juliet, Naked, hazai bemutató: október 11.) több premierje is volt a héten. A Pop, csajok satöbbi és az Egy fiúról írója, Nick Hornby regényéből készült filmben persze nagyon jó a zene, és ezek jó részét a film egyik főszereplője, a 20 éve eltűnt, és most visszatérő rock sztárt alakító Ethan Hawke énekli. A most megjelent (a billboard.com-on már meghallgatható) filmzene lemezen azért az angol indie-rock jó pár nagy neve is szerepel.

De szerdán maga a film is nyilvánosságra került. Először New York egyik legcsillogóbb mozijában, a Metrograph-ban, ahol az összes főszereplő, Rose Byrne, Ethan Hawke és Chris O’Dowd, valamint Jesse Peretz, a Lemonheads egykori basszusgitárosa, a Foo Fighters klipjeinek készítője, a film rendezője is megjelent. Byrne Dior-ruhája már a vörös szőnyegen nagy feltűnést keltett, de a vetítés után inkább a filmről volt szó: a történet szerint egy angol férfi mániája egy kiöregedett amerikai rock sztár, és nehezen viseli, hogy a barátnője véletlenül megismerkedik vele, és bele is szeret…

– Ismerem azt az érzést, hogy az ember halálosan belezúg valakibe, akit csak színpadon látott – mondta Rose Byrne, oldalán párjával, Bobby Cannavele-lel. Ausztrál vagyok: az apukám legalább öt Kylie Minogue-koncertre vitt el kiskamasz koromban. Amikor 20 évvel később találkoztam Kylie-val, hirtelen újra tízévesnek éreztem magam, és meg sem tudtam szólalni.

IC Press