További fesztiválokon debütál a Külön falka

Ahogy az várható volt, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál után a hazai mozikban már látható Külön falkát még több külföldi fesztiválra meghívták.

Külön falkát első bemutatójakor, a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon kitörő lelkesedéssel fogadta a közönség, amit nem sokkal később a miskolci CineFesten megismételt. Így egyáltalán nem meglepő, hogy további fesztiválokra is meghívták a filmet. A hétvégén mutatták be a Cinekid Festival Amsterdamon és a prágai v4 Filmszemlén, utóbbi helyszínen a két főszereplő, Dietz Gusztáv és Horváth Zorka kíséretében.

Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a november a Külön falka számára. A tallini Black Nights Filmfesztiválon az ifjúsági filmek válogatásába került be, ezzel párhuzamosan pedig látható lesz a lengyelországi Lublin Filmfesztivál programjában.

Külön falka a hazai mozikban egészen meglepő eredményt ért el: a szeptember 30. óta műsoron lévő film nézőszáma a bemutatót követő második hétvégén gyakorlatilag nem csökkent. A mostani, harmadik hétvégével bezárólag közel hatezren választották a filmet. Mindez arról árulkodik, hogy a hazai közönség itthon is rendkívül szereti Kis Hajni rendezését, így az egyértelműen pozitív kritikák mellett a nézők visszajelzése is segíti, hogy a Külön falka sokáig műsoron maradjon.

A filmet a következő csütörtöktől (10.21.) az alábbi mozik vetítik:
Budapest – Cinema City Allee
Budapest – Művész mozi
Budapest – Puskin mozi
Budapest – Tabán mozi
Budapest – Toldi mozi
Nyergesújfalu – 10’s mozi
Pécs – Apolló mozi
Szentendre – P’art mozi
Székesfehérvár – Barátság mozi
Szombathely – AGORA-Savaria Filmszínház
Veszprém – Agóra Veszprém Kulturális Központ

Tartalom:
A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit.

Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.