Te is lehetsz időmilliomos anyuka

Goodwill Barbara: Te is lehetsz időmilliomos anyuka
Női szerepek egyensúlyban


A műről

„Párkapcsolatban, családanyaként a nők igen jelentős része a szeretteinek szenteli a figyelmét, és önmagáról szinte teljesen elfeledkezik: elkezdi működtetni azt az önfeláldozó női mintát, amit az idősebb generációktól látott – ami nemcsak a mentális egészség, de a családi harmónia rovására is megy.

Ha semmi sem szól önmagadról, a napi darálóban nehéz megőrizni a lendületet, a türelmet és a jó érzéseket. Ahhoz, hogy a túlhajszolt, zéró énidős mindennapok egymásutánja helyett kiegyensúlyozott életet élj, változásra van szükség! A másokkal való kapcsolatod az önmagaddal való kapcsolatoddal kezdődik. Ha magadnak nem adsz, nem lesz miből továbbadnod azok számára, akik fontosak neked. A könyvben szereplő konkrét példákkal, valamint a problémák megoldásához vezető kérdésekkel és feladatokkal abban foglak támogatni, hogy Te meg tudd teremteni az egyensúlyt az életedben. Ne legyen többé a szeretet egy jó kifogás az önfeláldozásra!”

(Goodwill Barbara)

A szerzőről

Goodwill BarbaraGoodwill Barbara 1989-ben született Szentendrén. Párkapcsolati tanácsadó, női mentor, business és team coach, író. Egyéni coaching folyamatokban és csoportos képzéseken keresztül a tudatos és önazonos életvezetés megteremtésében nyújt támogatást, emellett három önismereti szakmai könyv fűződik a nevéhez.

Fő szakterülete a kisgyermekes időszak párkapcsolati, önismereti és karriert érintő kérdései. Szívügye a női önmegvalósítás motiválása, a nők egyenjogúságának, láthatóságának támogatása, az önmagukkal és nőtársaikkal való kapcsolódás elősegítése. Az Önazonos vagyok női közösséget e fontos ügyek mentén szervezi.

Egy kisfiú és egy kislány édesanyja, illetve egy kedves berni pásztor szerető gazdija.

Fotó: Horváth-Kustány Katalin / Emlékálmodó Photography

Idézetek a könyvből

„Ha magadnak nem adsz, nem lesz miből továbbadnod azok számára, akik fontosak neked.”

„A belső béke nem az az állapot, amikor széthajtod magad azért, hogy mindenki jól érezze magát körülötted, te pedig mártírhalált halsz, hanem az, amikor gondoskodtál a legfontosabb felelősségterületedről: magadról.”

„Mai tudásunk szerint egyetlen életünk van. Neked is és nekem is. És ha ezt az életed más(ok)nak adod, ne csodálkozz, ha a tested és az elméd előbb-utóbb nemet mond a döntésedre.”

„Ha nem teremtesz magadnak helyet az életedben, sajnos soha nem is lesz ott helyed.”

„Hitem szerint a bátor szembenézés az első lépés ahhoz, hogy letépjük a láncokat, amelyekkel saját magunkat béklyózzuk minden egyes nap. Nem csak azok vagyunk, akikké a mintáink, tapasztalataink tettek: van hely a lapon, hogy a saját döntéseinket meghozva új csapásirányt jelöljünk ki magunknak.”

„Bármikor képes vagy rá, hogy változtass és elindulj azon az úton, ami a tiéd. Nem kell készülődnöd rá, most, ebben a pillanatban is tökéletesen alkalmas vagy rá, hogy igazán boldoggá tedd magadat, és beragyogd a világodat. A saját világod, te alakítod! S e világ megteremtése az önreflexióval kezdődik.”

„Minden azzal a döntéssel kezdődik, hogy életem legfontosabb szereplője, én vagyok!”

„A problémafókuszú gondolkodással nemcsak az a baj, hogy aggodalmaskodóvá tesz, és lehúzza a hangulatunkat, hanem hogy meggátol a cselekvésben.”

„Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az élet csak úgy megtörténik velünk, és a sors/szerencse/ isten vagy valamilyen más felsőbb hatalom osztja számunkra a lapokat. Valójában azonban nem a sors irányít. Igen, valamekkora mértékben determináltak vagyunk, akár a hozott mintáink, az átdolgozatlan sérüléseink vagy valamiféle felsőbb hatalom által – kinek-kinek a maga hite szerint –, ám jóval nagyobb mértékben rendelkezünk szabad akarattal. Ez azt jelenti, hogy aktívan vagy passzívan, de mi tereljük az életünket az adott mederbe, amelyben éppen folyik. Mindig te döntesz róla, még ha nem is tudatosan, hogy alakulsz vagy alakítasz.”

„A komfortzónánkon kívül, az ismeretlenben találjuk meg azt az életet, ami tényleges megelégedettséggel tölti el a lelkünk.”

„Azok, akik azzal foglalkoznak, hogy a pohár tele van vagy üres lemaradnak a lényegről: a pohár újratölthető!”

„Önazonosan élni azt jelenti, hogy tudatosan keressük azokat a tevékenységeket, amelyek energiával töltenek fel minket, és teszünk azon dolgok megvalósításáért, amitől szikráznak a sejtjeink.”

„Vannak olyan körülmények, amelyekre nem tudunk hatással lenni, de mindig van olyan elem, amit az irányításunk alá tudunk vonni. Például hogy mire szánjuk az időnket, mifelé irányítjuk az életünket.”

„A szenvedély lényünk mélyén születik meg, és onnan motivál minket. Erős hajtóerő, aminek kifejtéséhez nem kell különösen megerőltetnünk magunkat. A szenvedély tárgya számtalan dolog lehet, és onnan tudhatjuk, hogy rátaláltunk, hogy igazán rádobban a szívünk és erőt nyerünk belőle.”

Olvass bele a könyvbe itt

Megjelenés: 2022. június 7.
Oldalszám: 256 oldal
Méret: 130 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3499 Ft
ISBN: 978 615 6058 980

line
line