Teljes hosszúságban hallgathatjuk az új The Black Keys-korongot

Tíz kiadott album, négy Grammy-díj és megannyi teltházas koncert után megérkezett az ohio-i duó, a The Black Keys vadonatúj kiadványa.

’Dropout Boogie’-n olyan zenészek is közreműködtek, mint a legendás ZZ Top gitárosa, Billy F Gibbons (a „Good Love” című dalban), a Reigning Sound együttes énekes-dalszerzője, Greg Cartwright, vagy a Kings of Leon producer dalszövegírója Angelo Petraglia.

Mint ahogy eddig mindig, a tagok Dan Auerbach és Patrick Carney ezúttal is stúdióba vonultak és néhány nap alatt közösen írták meg a zeneszámokat.

Dan így mesélt a közös munkáról„Soha nem kell igazán dolgoznunk a dalokon Valahányszor összejövünk, csak zenélünk Nem tudjuk előre, hogy mit fogunk csinálni, egyszerűen csak játszunk és a végeredmény jól hangzik. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen ösztönösen tudunk együttműködni, különleges kémia van köztünk Pattel.”

A Nashville be való költözésük sokkal nyitottabbá tette a párost A ’Dropout Boogie’ felvétele volt az első olyan alkalom, amikor másokat is beengedtek a saját világukba, és több közreműködőt is felkértek.

Az albumon tíz ízig-vérig blues-rock szám csendül fel, amiben az új ötletek keverednek a klasszikus hangzás impulzusaival.

Kezdő löketnek ajánljuk az „It Ain’t Over”-t: https://www.youtube.com/watch?v=jC5GxpxQS9w&list=PLi7gEmWQedJ1EnTS7y8LTp-1z5MEeilmE&index=24