Perfume Genius melankolikus energiabombaként hív táncba

Perfume Genius új dalától a szívünk egyszerre táncol és bújik jóleső melankóliába
Mike Hadreas, vagyis művésznevén Perfume Genius vadonatúj dallal jelentkezett, mely május 15-én érkező Set My Heart On Fire Immediately című lemeze újabb ízelítője.

Az “On the Floor” egy masszív popdal, amely az album szerelmet, szexualitást, emlékeket és emberi testet felölelő témáival játszik, közben pedig egyszerre mély és táncra perdítően fülbemászó. Akárcsak a korábbi albumbeharangozó, a “Describe” klipjénél, a rendező ismét maga Perfume Genius volt.

“Egy szerelem valójában képes önmagában létezni, elkülönítve tőled és a személytől, akiért epekedsz. A fantázia úgy érzi, mintha saját világa lenne. A megszállottság egy olyan műemlékké tudja változtatni az embert, akiért rajongsz, aminek egyre kevesebb és kevesebb köze lesz az eredeti személyhez. Ugyanakkor egyre több magához a szerelem eszméjéhez és ahhoz, hogy az mire képes, mit tud csillapítani, vagy csendesíteni vagy lángra lobbantani. Szerettem volna megmutatni a vágy dühítő, magányos részét, de megőrizni a magot is, amely abban az igazi melegségben és meggyőződésben rejlik, hogy van valami, amit feltétlenül meg kell osztanotok egymással.”

A múlt hónapban megjelent “Describe” miliője némiképp különböző, de hasonlóképp erőteljes, a The Observer például “komplett grunge lázálomként” jellemezte.

A Los Angeles-ben rögzített “Set My Heart On Fire” című lemez producere egyébként a Grammy-díjas producer, Blake Mills, és olyan zenei közreműködők szerepelnek majd rajta, mint Jim KeltnerPino PalladinoMatt Chamberlin és Rob Moose. Az album a férfiasság és a hagyományos szerepek fogalmait tárja, majd forgatja fel.

“Nyitottabbnak, szabadabbnak és spirituálisan vadabbnak szerettem volna érezni magam és most épp olyan helyzetben vagyok, amikor ezek az érzések nagyon közeliek. Ezeket a dalokat azért írtam, hogy türelmesebbé, átgondoltabbá váljak általuk. Hogy közelebb húzzam a körülöttem lebegő kaotikus szálakat és valami meleg, gondolatébresztő és megnyugtató anyaggá szőhessem őket.”

Az eredeti tervek szerint Perfume Genius május végén a Tame Impala társaságában indul amerikai turnéra, egyelőre nincs hír arról, hogy a dátumok sorsa miként alakul a jelenlegi egészségügyi vészhelyzet tükrében.

NÉZD MEG AZ ÚJ KLIPET »