Játékos ízelítővel harangozza be korántsem gyermeteg albumát a Dry Cleaning

Október 21-én jelenik meg a dél-londoni Dry Cleaning második lemeze, a “Stumpwork, melyről máris érkezett egy erőteljes kóstoló a “Don’t Press Me” formájában. Nick Buxton (dob), Tom Dowse (gitár), Lewis Maynard (basszusgitár) és Florence Shaw (ének) zenekarának újdonsága a “New Long Leg” című debütáló albumukat követi, melyet 2021 legjobb korongjai közé sorolt többek között a The New York Times és a Pitchfork is.

A banda legújabb anyagához ezúttal is elsősorban az elmúlt időszak eseményeiből és politikai bukásaiból merített ihletet. Az egzisztenciális kétségbeesést ugyanúgy dalba öntötték, mint az elvesztett szeretteik iránt érzett kiolthatatlan melegséget a szívükben. A szürrealista dalszövegek a család, a pénz, a politika, az önbecsmérlés és az érzékiség témáit is átszövik. A dühös indie-pop himnuszok az ígéretek szerint psych és progresszív hatásokkal olvadnak egybe, demonstrálva a zenekar hatásainak gazdagságát és mély zeneiségüket.

A “Don’t Press Me” című dal a számítógépes játék öröméről és az intenzív, rövid ideig tartó, bűntudatmentes élmények élvezetéről szól. Florence Shaw elmondása szerint lényegében saját agyához énekel benne, hogy az ne harcoljon vele és stresszelje feleslegesen. A trackhez Peter Millard készített frappáns animációs videót.

NÉZD MEG A VIDEÓKLIPET »