Itt a második dal a DARKSIDE közelgő albumáról

Július 23-án megjelenik a frissen aktiválódott DARKSIDE második lemeze, a “Spiral“, a Matador Records gondozásában. A decemberben napvilágot látott “Liberty Bell” után most egy újabb beharangozó szerzeménnyel, a “The Limit“-tel is hangolódhatunk rá.

Hallgasd meg a “The Limit” című dalt ide kattintva »
Dave Harrington és Nicolas Jaar hipnotikus elektronikával libabőrt hintő duója 2013-ban jelentette meg első, “Psychic” címre keresztelt albumát. A korong nagy sikernek örvendett – a szaksajtó “egy elveszett David Lynch sci-fi filmzenéjeként” emlegette – a turnéja végén azonban a srácok visszavonulót fújtak és külön zenei ösvényeken folytatták. Jaar öt stúdiólemezt jelentetett meg a neve alatt, emellett két klubzenei kollekciót is készített Against All Logic-ként. Harrington mindeközben producerként és zeneszerzőként munkálkodott és két albumot hívott életre a Dave Harrington Grouppal.

A rajongók örülhetnek, hiszen kiderült, hogy a két művész valójában már 2018-ban összeült, hogy titokban új zenéket írjanak. Közel egyéves munka eredményeként Harrington és Jaar 2019 decemberében be is fejezték a “Spiral” című, DARKSIDE korongot, melynél a keverési munkálatokat Rashad Becker, a masterelést Heba Kadry végezte.

“A DARKSIDE az elejétől kezdve egy jam zenekarként működik. Valami, amit a szabadidőnkben nevelgetünk. Amikor ismét összeültünk, az azért volt, mert már alig vártuk, hogy újra együtt zenéljünk” – fogalmazta meg Nicolas Jaar.

“Éreztük, hogy ismét itt az idő. Olyan dolgokat csinálunk ebben a zenekarban, amiket egyedül sosem tennénk. A DARKSIDE az a teremtmény a szobában, aki csak akkor tűnik fel, ha együtt zenélünk”
 – fűzte hozzá Dave Harrington.