Fertő-tóhoz kötődő új dallal tér vissza a brit énekes-producer, SOHN

Négy év kihagyás után visszatért Christopher Michael Taylor, művésznevén SOHN. Legújabb dalának címe “Figureskating, Neusiedlersee“, melyhez az inspirációt Tom Waits “Alice” című szerzeményéből merítette. A cím pedig magyarul annyit tesz, hogy “Műkorcsolyázás, Fertő-tó”, és SOHN személyes múltjából ered: a brit producer és dalszerző egy ideig Ausztriában élt. Maga a felvétel is ezt az időszakot idézi, sóvárgó visszatekintés egy múltbéli kapcsolatra és a kezdeti rózsaszín felhőkre. De benne van az a nyomás is, amit a szerelem intenzitásának fenntartásával kapcsolatban hajlamos érezni az ember.

“Az a metafora, hogy egy szerelmem nevét korcsolyázással a jégbe véssem, nagyon megérintett – annak a veszélye, hogy a jég végül beszakadjon alattam, minden ismétléssel nő. Nagyon tetszik ez a kép” – magyarázza SOHN.

A “Figureskating, Neusiedlersee” megjelenésével egyidőben SOHN azt is bejelentette, hogy 2018 óta először ismét turnéra indul az Egyesült Királyságban és Európában. A dátumok listáját ide kattintva lehet átböngészni, a hozzánk legközelebb eső helyszín Bécs.

A londoni születésű SOHN, aki korábban hosszabb ideig Bécsben és Los Angelesben is élt, jelenleg a spanyolországi Katalónia fenyőerdőiben él, és régóta várt harmadik albumán dolgozik.

HALLGASD MEG AZ ÚJ DALT »