Engedd, hogy beszippantson a DARKSIDE várva várt albuma

Július 23-án megjelent a DARKSIDE “Spiral” címre keresztelt második lemeze, mely a 2014-es “Psychic“-et követi a sorban, és olyan ízelítők vezették fel, mint a “Lawmaker“, a “The Limit” és a Liberty Bell“.

Az amerikai multiinstrumentalista művész, Dave Harrington 2011-ben fogott össze a chilei-amerikai zenei mágus Nicolas Jaarral, hogy aztán megalapítsák az igéző és formabontó elektronikában utazó duójukat. 2013-ban adták ki első korongjukat, mely nagy sikernek örvendett – a szaksajtó “egy elveszett David Lynch sci-fi filmzenéjeként” emlegette – a turnéja végén azonban a srácok visszavonulót fújtak, és külön zenei ösvényeken folytatták. Jaar öt stúdiólemezt jelentetett meg a neve alatt, emellett két klubzenei kollekciót is készített Against All Logic aliasát használva. Harrington mindeközben producerként és zeneszerzőként munkálkodott és két albumot hívott életre a Dave Harrington Grouppal.

Ezután érkezett a meglepetés: a rajongók legnagyobb örömére a két művész valójában már 2018-ban összeült, hogy titokban új zenéket írjanak. Közel egyéves munka eredményeként 2019 decemberében be is fejezték a “Spiral“-t, melynél a keverési munkálatokat Rashad Becker, a masterelést Heba Kadry végezte. Most pedig végre mi is hallhatjuk a végeredményt!

“A DARKSIDE az elejétől kezdve egy jam zenekarként működik. Valami, amit a szabadidőnkben nevelgetünk. Amikor ismét összeültünk, az azért volt, mert már alig vártuk, hogy újra együtt zenéljünk” – fogalmazta meg Nicolas Jaar.

“Éreztük, hogy ismét itt az idő. Olyan dolgokat csinálunk ebben a zenekarban, amiket egyedül sosem tennénk. A DARKSIDE az a teremtmény a szobában, aki csak akkor tűnik fel, ha együtt zenélünk”
 – fűzte hozzá Dave Harrington.

HALLGASD MEG »