Az utolsó békeév

Ákos – Az utolsó békeév (album)

MEGHALLGATOM

Ákos – Nem én döntök

MEGNÉZEM

Új középlemezzel lepte meg rajongóit a Kossuth-díjas előadó. „Az utolsó békeév” című EP a „Fel a szívekkel” élő verziójával indít, amelyet az énekes Budapest Parkos nagykoncertjén rögzítettek. Ezt követi három vadonatúj felvétel, köztük a „Nem én döntök” is, melynek szövegét Ákos, zenéjét pedig Madarász Gábor szerezte

Az új kislemezen Ákos bonanzás zenésztársa, Menczel Gábor is zeneszerzőként tér vissza a „Több nem is kell” című szám kapcsán, míg a kiadvány címadó felvétele, az énekes-dalszerző filmzenét idéző „Az utolsó békeév” szerzeménye a VoiSingers kórus közreműködésével készült el.

„Azt mondják, egy jó novellába annyi anyagot kell belesűríteni, amennyi egy regényhez is elég. A három új dalban annyi energiánk van, mint egy egész albumban. Minden együtt van ezen a középlemezen, amit szeretünk: szigorú szintihangzás, akusztikus és elektromos gitárok, élő dobfelvétel, kidolgozott vokálok. Külön öröm, hogy Menczel Gabi, aki a Bonanza feloszlása óta nem jelent meg a nagyközönség előtt, most szerzőként és előadóként is ezzel a lemezzel tér vissza” – mondta el Ákos.

2021-et is a Budapest Arénában zárja Ákos és zenekara, ahol az utóbbi évekhez hasonlóan ismét egy fantasztikus koncertélményben lesz része a közönségnek.