Common Ground

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!


Személyes múzeumtól az Opera-patchworkig
A Budapesti Metropolitan Lab prezentációi a Preziben

2018. január 11., 18 óra
Helyszín: House of Ideas – Prezi HQ,
1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.

A prezentáció kísérő eseménye: Armida, Nemzetközi Operavizsga – Fesztivál

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) 2015-ben indult progresszív műhelye, a Budapesti Metropolitan LAB a digitális technológia változásaira reagálva, és annak trendjeit követve a különböző igényekre ad megoldásokat interdiszciplináris projektek megvalósításával. Fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Olyan közösségi tér, ahol fejleszteni és közösen tesztelni lehet az új ötleteket, és ami lehetővé teszi a folyamatos kísérletezést, valamint a hibrid műfajok megteremtését. A Budapesti Metropolitan Lab vezetője Dr. Seres Szilvia újmédia-művész, tudományos tanácsadó.

2018. január 11-én 18 órakor kerül sor a Budapesti Metropolitan Lab 2017 őszén indult projektjeinek záróeseményére. A projektek résztvevői az egyetem művészeti képzésének mesterszakos hallgatói (Animáció, Design- és művészetmenedzsment, Belsőépítész környezettervező művész, Divat- és textiltervezés, Formatervező művész, Mozgóképművész, Tervezőgrafika).

Időpont: 2018. január 11., 18 óra
Helyszín: House of Ideas – Prezi HQ, 1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.
A prezentáció kísérő eseménye: Armida, Nemzetközi Operavizsga – Fesztivál

PREZENTÁCIÓK

Múzeum személyesen – alternatív olvasatok
Projektvezető: László Zsófia

A projekt fókuszában a múzeumi interpretáció különböző rétegeivel való ismerkedés állt. A félév során a műtárgyakkal való / műtárgyakról szóló történetmesélés mellett a kreativitásé és a sémáktól mentes gondolkodásé volt a főszerep. Az eredményként létrehozott alternatív túrák és útvonalak felkerülnek a 2018 őszén újra nyitó Szépművészet Múzeum honlapjára, illetve a múzeum egyéb online felületeire. 

Magyar Zene Háza
Projektvezető: Koroknai Zsolt DLA
A Magyar Zene Háza Budapest legújabb zenei centruma lesz, amely a tervek szerint a hangok világát mutatja be speciális installációkon és kiállítás technikai megoldásokon keresztül. A projekt résztvevői 
„Hang képzése és a hang érzékelése” témában installációt terveztek innovatív lehetőségek kutatásával.
Köszönet: Batta András, Horn Márton

Bauhaus QR kódba kódolva
Projektvezető: Varga Piroska

Mit mond nekünk ma a Bauhaus? A résztvevők a Bauhaus iskola oktatási rendszerével és magyarországi képviselőivel, épületeivel ismerkedtek meg épületbejárások, előadások és kiállítások formájában. Alkotások, hirdetések, mai technikák felhasználásával fogalmazták meg, hogy mire inspirálták őket a helyszínek, fotómontázsok, illetve hogy mit szeretnének elmesélni kortársaiknak arról, hogy mi is volt a Bauhaus.

Betonpecsét
Projekt vezető: Szilágyi Csilla
A 20. század művészetében meghatározó Bauhaus mozgalom 100 éves évfordulójára reagálva egy betonból és papírból felépülő installáció készült, ahol egy 
új, sokszorosító grafikai eljárás kidolgozásán keresztül a diákok saját jeleiket, mintázataikat öntötték betonba, majd fordították át papírra.

MONDO
Projekt vezető: Katona Éva

Hogyan működik a társadalmi érzékenyítés? Hogyan lehet kommunikálni olyan fogalmakat, mint „jogegyenlőség”, „egyenlő bánásmód” vagy éppen „cukorbetegség-megelőzés”? Milyen útjai vannak az influencerek megszólításának és hogyan győzhetők meg a vállalatok arról, hogy pénzt áldozzanak a társadalmi érzékenyítés mentén felhúzott, vagy azzal kommunikált termékekre? A projekt célja egy társadalmi érzékenyítő kampány felépítése volt kreatív tervekkel, konkrét pr- és marketingtervvel, event, ambient és merchandising ötletekkel.

Karácsonyi üdvözletek
Projektvezető: Papp Bojána
Bár az internet mindenki számára nyitott lehetőség, mégsem mindenki számára hozzáférhető. A kurzus résztvevői célzott csoportoknak (zárt intézmények lakói, menedékkérők, hajléktalanok, mélyszegények stb.) biztosítottak lehetőséget rövid, videós üzenetek küldésére távol élő szeretteiknek. A kisfilmeken keresztül nézőik intim és személyes kontextusban nyerhetnek bepillantást a szereplők életébe.
www.facebook.com/karacsonyiuzenet
www.karacsonyiuzenetek.hu

Interaktív városi séták
Projektvezető: Balázs Juli
Szakmai konzulens: Zsigó Anna
A projekt keretében a hallgatók különböző handheld eszközök (okostelefonok, iPad, tablet stb.) lehetőségeire is gondolva készítettek 
városi sétát a néző aktív közreműködésére építve.


Armida
Opera-vizsga előadás
Projektvezető: Izsák Lili
Rendező: Almási-Tóth András

A rendező Armida, a szaracén varázslónő történetét állítja színpadra rendhagyó és egyedi módon: hat különböző operából – Lully, Händel, Gluck, Haydn, Rossini és Dvořák műveiből, több mint kétszáz év zenéjéből – emel ki és helyez egymás mellé részleteket. A projekt az előadás díszlet- és látványvilágának megtervezését tűzte ki céljául. Premierje a budapesti Nemzetközi Operavizsga-Fesztivál nyitó előadása 2018 januárjában.

» Armida, Nemzetközi Operavizsga-Fesztivál
2018.01.19., 19 óra, Solti György Kamaraterem, Zeneakadémia

A prezentáción való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.
Az Armida előadásaira a Zeneakadémia Koncertközpont jegypénztárában vásárolhatóak jegyek.

 

 

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .