Civil összefogással újult meg két fontos vidéki közösségi tér is

Lezajlottak a 10 éves Let’s Colour pályázat festései

Befejezték közösségi tereik felújítását a tizedik alkalommal meghirdetett, jubileumi Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatának díjazottjai. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájának nyertese, a Mándoki Térségi Szociális Központ, és a 10 ezer fő feletti települések között győztes maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is új színekben pompázó falakkal büszkélkedhet.

A 2021-es felhívás közösségek és társadalmi csoportosulások számára készült, akik aktívan akartak részt vállalni környezetük felújításában. A rekordszámú, 143 pályázó közül 73 ezer szavazat és a szakmai zsűri értékelése alapján választották ki a kategóriák első helyezettjeit. A nyertesek idén is Dulux mélyalapozót és festéket, professzionális design terveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapták jutalmul, a helyiek önkéntesekkel járultak hozzá a festéshez.

Idén elsőként Maglódon vittek színt az iskolai életbe

Maglódon a festést támogató Dulux szakértői összetartó, lelkes és kitartó önkéntesek csapatával találkoztak, akik hatalmas odafigyeléssel és kitartással dolgoztak a felújítás során. A komor falak helyett szeptemberben immár harmonikus minták várják az osztályokat, a folyosók mellett az udvar falai is új külsőt kaptak. Az iskola tanítói szerint a gyerekekre motiválóan hat majd az ingergazdagabb, színesebb környezet, vidámabban telhetnek a mindennapok.

Mándokon egy új, színes közösségi tér várja vissza az ellátottakat

A Mándoki Térségi Szociális Központ 2009 óta járási szinten lát el szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásokat, idősek otthona szakellátást, étkeztetést, házi segítségnyújtást, és számos egyéb közhasznú szolgáltatást. Az Let’s Colour pályázat során kialakított minták és a vibráló színek kombinációja nagyban hozzájárul az intézményben a pozitív hangulat fenntartásához.

Habár tizedik alkalommal szerveztük meg ezt a programot, azt vesszük, észre, hogy az érdeklődés évről-évre nő, és az önkéntesek továbbra is töretlen lelkesedéssel vetik bele magukat a festési munkálatokba. A közösség erejére építve tartós változást érhetünk el, és még a leghátrányosabb régiókban is színesebbé tesszük a hétköznapokat az összefogásnak köszönhetően” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

A kategóriagyőztesek mellett a döntőbe jutó, de nem nyertes pályázók ezúttal is 50-50 liter Dulux festékkel gazdagodtak. A rekordszámú jelentkezés és a fokozott érdeklődés miatt a szervezők a döntőbe nem jutó nevezők között is nyereményeket osztottak ki. A döntőbe nem jutott, 10 legtöbb szavazatot kapott pályázat (tehát kategóriánként további 7-7 nevező) különdíjban, 30-30 liter beltéri Dulux falfestékben részesült.

A nyár utolsó harmadára a vigaszdíjas pályázók is egyre többen fejezik be a saját festési projektjeiket. A koroncói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a hónap elején a tornatermet övező folyosók színesítésére használta fel az ajándék festékeket.