CINEMASCOPE 3


A BUDAPESTI METROPOLITAN EGYETEM (METU)
FILMES SZAKJAINAK DIPLOMAVETÍTÉSE

Időpont: 2019. január 21. – 18:30 – 22:00
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház Díszterme, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
 
A METU mozgóképes műhelye a filmkészítés különböző feladataitól a televíziózásig változatos képzési kínálattal van jelen a hazai felsőoktatásban. A filmes szakokon a diákok a mozgóképkészítés valamennyi műfajában jártasságot szereznek, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, reklámfilmeket, experimentális alkotásokat készítenek.
 
A 2019. január 21-én harmadik alkalommal megrendezett Cinemascope a Mozgóképkultúra és médiaismeret és a Kameraman alapképzésen, valamint a Mozgóképművész mesterképzésen 2018-ben diplomázottak alkotásaiból mutat válogatást. A filmeket az egyetem hallgatóiból összeállt stábok készítették, a különböző részfeladatokat más-más szakok jelenlegi és volt növendékei látták el. A kétrészes programban a legkülönbözőbb témájú és műfajú mozgóképeket tekinthet meg a közönség.
 
Olyan alkotók diplomafilmjeivel is találkozhat a közönség, mint Fazekas Gyöngyi vagy Hegyesi Fanni. A velük készült miniinterjúink az alábbi linkeken olvashatók:
https://www.metropolitan.hu/fazekas-gyongyi-mozgokepmuvesz-mesterszak
https://www.metropolitan.hu/hegyesi-fanni-mozgokepkultura-es-mediaismeret-alapszak
 
A Cinemascope a METU hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, mely az évente megrendezésre kerülő Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja.

https://www.metropolitan.hu/cinemascope3
A rendezvényre a belépés díjtalan. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal vetítjük.