Charlie Chaplin figuráját idézi meg új dalában a Tune-Yards

A kaliforniai Tune-Yards szeptember végén jelentette meg “nowhere, man” című szerzeményét, amire a rajongók már ki lehettek éhezve, hiszen 2018 óta nem hallhattunk friss szerzeményt Merrill Garbus és Nate Brenner frappáns duójától. A bravúros és derűs új dal egy élénk videóval párosul, amely a karantén alatt, kettejük garázsában készült. A Charlie Chaplint idéző képsorokat Japhy Riddle és Callie Day stop motion animációival keltették életre. A track címe egy The Beatles-dalra utal, mondanivalója pedig emlékeztet arra, hogy a társadalom milyen messzire jutott vagy nem jutott el annak alapján, kinek a történeteit meséli, ünnepli vagy emeli piedesztálra.

Merrill Garbus a következőket mondta a videóról:

“A ‘nowhere, man‘ dala és videója olyan körülmények között készült, mikor azt éreztük, hogy hozzá vagyunk nyomva és szorítva a peremhez – relatíve, természetesen. Meg akartam kérdezni: ‘Milyen hangosan kell kiabálnom és énekelnem ahhoz, hogy meghalljanak?’ És a videó is rákérdez: ‘Mi az, amit nem hallok meg?’ Reméljük, hogy a zene energiát és a bátorítás erős szelét viszi el azoknak, akik jelenleg a igazságukért kiabálnak és hangosan énekelnek.”

A “nowhere, man” a zenekar 2018-as, negyedik, “I can feel you creep into my private life” című lemezét követi a sorban. Bár a kiadvány 12 dala komoly, elgondolkodtató témákat feszegetett; felmerültek benne többek között faji, politikai, feminizmussal kapcsolatos kérdések és környezeti próféciák, mégis a Tune-Yards eddigi legközvetlenebb, legpörgősebb, táncra perdítő korongját kaptuk kézhez. Kíváncsian várjuk a 2020-as folytatást!

NÉZD MEG AZ ÚJ KLIPET »