Bor, Balaton, szerelem az Együtt kezdtük első előzetesében

Közeledik az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük premierje. Alig több mint két hónap múlva, augusztus 4-től országszerte látható lesz a hazai mozikban a kilenc fiatal színész, és a fanyar humorú, de egysorosaival mindig betaláló Mucsi Zoltán főszereplésével forgatott film, amiben eszeveszett, bulis nyári hétvégébe csap át az egykori 12. c tízéves érettségi találkozója. A ma debütáló első előzetes ízelítőt ad abból, hogy mi minden vár a nagy csapatra a Balaton partján.

A FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvírója, Kerékgyártó Yvonne második játékfilm rendezése sok humorral, jó zenékkel, borokkal és balatoni életérzéssel kísért felnövéstörténet, ami úgy enged be a mai késő húszasok világába, ahogy magyar film eddig még nem. A rendező élettel teli vígjátéka egy útkereső generáció örömeiről, döntéseiről, csalódásairól, szerelmeiről, hazugságairól és még sok másról mesél mindannyiunknak.

Marci, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett és Geri utoljára az érettségi banketten látták egymást.  A legendás 12. c osztály oszlopos tagjait azóta a szélrózsa minden irányába repítette az élet. Tíz év után egyik osztálytársuk, a kedvenc volt tesitanáruk (Mucsi Zoltán) lányának esküvőjén jön össze megint a nagy csapat. Felidézni azt, ami volt és élvezni, hogy igazán semmi sem változott. Vagy mégis? Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.

A 2021 nyarán és őszén forgatott vígjáték miatt a színészek és a stáb hetekre leköltöztek a Balatonra, de forgattak jeleneteket Budapesten és Londonban is. Az Együtt kezdtük főszerepeiben Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói láthatóak. Köztük a Katona József Színház Moszkva-Peking Transzszimfónia friss premierjében is játszó Jakab Balázs; a Vígszínházban futó Pál utcai fiúk musicalben közreműködő Kövesi Zsombor; a Szkéné Színházban bemutatott Kartonpapában színpadra álló Mosolygó Sára; a Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott Bűn és bűnhődésben fellépő Lelkes Botond; illetve Koós Boglárka, aki legutóbb a Trafóban színpadra állított Az üvegbura című monodrámában lépett fel. Mellettük az Együtt kezdtük színész csapatát erősíti a Miskolci Nemzeti Színházban a Hermelin című darabban Tóth Hermint megformáló Mészöly Anna; a Gólem Színház színdarabjában, a Mundstock úrban is szereplő Hrisztov Toma; a budapesti Nemzeti Színházban látható Nagy Márk és a MU Színházban A nép ellensége című előadásban játszó Kanyó Kata. Mellettük az örök tesitanár, Jani bá megformálójaként Mucsi Zoltán sziporkázik a filmben, a további szerepekben pedig Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László látható.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a SPARKS Kft. gyártásában és az RTL Magyarország koprodukciós partneri együttműködésével elkészült Együtt kezdtük rendezője Kerékgyártó Yvonne. A forgatókönyvet Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták.   A kamera mögött a József és testvérei, a Nyugalom és a Veszettek operatőre Babos Tamás foglalt helyet, a látványtervezésért a Moszkva térben,  a Swingben és a Seveledben is közreműködő Valcz Gáborfelelt, míg az egyedi zene világ a Punnany Massif egyik frontemberének, Felcser Máténak a munkáját dicséri. A produceri teendőket pedig Romwalter Judit és Pék Csaba látta el.

Az Együtt kezdtük mozi premierje 2022. augusztus 4-én lesz a filmet forgalmazó InterCom gondozásában.