Bong Joon-Hoo is imádta az ALIENOID szeptember 8-tól mozikban a film

A grandiózus fantasy-akciófilm a hazai mozikban szeptember 8-tól látható szinkronizált és feliratos változatban. A filmet hazájában, Dél-Koreában már bemutatták, ahol az Oscar-díjas Élősködők és a hatalmas sikernek örvendő sorozat, a Nyerd meg az életed alkotói is lelkendezve nyilatkoztak róla.

A film világpremierjét követően a legnagyobb dél-koreai sztárok nyilatkoztak lelkendezve az akciót és humort sem nélkülöző Alienoidról. Bong Joon-Hoo, a négyszeres Oscar-díjas Élősködők rendezőjeszerint „Choi Dong-hoon rendező történetmesélése ösztönös és varázslatos. Choi megteremtett egy univerzumot, ami már önmagában lehengerlő. A filmen érződik a jó csapatmunka és a színészek kiváló játéka, amely beszippant az Alienoid ismeretlen, új világába. Alig várom, hogy lássam a második részt!”. Park Seo Jun, az Élősködők fiatal sztárja úgy véli, „ez a film harmonikus kombinációja egy csodálatos színészgárdának és a határtalan képzeletnek, amely elbűvöl a részletekben rejlő kidolgozottságával.”

A nemzetközi szinten óriási sikert arató sorozat, Nyerd meg az életed (Squid Game) alkotói is egyöntetűen lelkendeztek a filmért. „Sosem láttam még ehhez fogható karaktereket a filmtörténetben. Nem bírok várni a következő részig” – állítja Lee Jung Jae színész. Jung Hoyeon azt meséli, hogy „miközben néztem, éreztem, ahogyan hevesen ver a szívem. Nem volt választásom, a lebilincselő cselekmény, az akció és a humor magával ragadt, akár egy hullám. A film jól balanszírozott a CGI és Korea természetes szépsége között. Az Alienoid bátorsággal tölt fel. Kívánom, hogy több ilyen film készüljön Koreában.” Hwang Dong-hyuk rendező szerint „üdítő, lenyűgöző élményt nyújt az akciófilm és a vígjáték kettősében nyomon követni a fegyverforgató Kim Tae-ri, a pisztolyával lövöldöző Ryu Jun-yeol és a tükörrel operáló Jo Woo-jin és Yum Jung-ah kalandjait”.

Az Alienoid nem kizárólag a filmeseket nyűgözte le. Az énekes V a BTS-ből azt nyilatkozta a dél-koreai premier után, hogy „az Alienoidot látva én is földönkívüli akartam lenni. Végre egy film, amit újra és újra meg akarok nézni!

Tartalom:
Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással szemben. Az egész Föld veszélybe kerül, amikor a rabok vezetője kiszabadul, a katasztrófát egyedül egy mágikus tőr akadályozhatja meg. A jelenben és 600 évvel ezelőtt egyaránt folytatódó hajsza szövetségre készteti a különböző világokból származó harcosokat.

A gigantikus költségvetésű, két részes fantasy-akciófilm méretét jelzi, hogy a forgatókönyve két és fél éven át íródott, az előkészületek több mint egy évig tartottak, maga a forgatás pedig 13 hónapot emésztett fel.

A szinkronizált változat munkatársai:
Magyar hangok: Szabó Máté, Juhász Zoltán, Sörös Miklós, Horváth Illés, Schmidt Karolina, Vámos Mónika, Horváth Illés, Bor László, Pekár Adrienn, Bergendi Áron, Horváth Illés, Seder Gábor, Fehér Péter
Hangmérnök: Másik Zoltán
Vágó: Wünsch Attila
Gyártásvezető: Kristóf Katalin
Szinkronrendező: Földi Tamás
Produkciós vezető: Magyarósi Rita
A szinkron az Active Stúdióban készült.