Bogdán Ádám: “nem süppedek bele a hétköznapokba”

Regenerálódásról és új kihívásokról vallott Bogdán Ádám

Napi rutin? Ez az a két szó, ami Bogdán Ádám szótárából biztosan hiányzik. Hazánk egyik legsikeresebb élsportolója 2016 novembere óta regenerálódik sérüléséből, ami nem jelenti azt, hogy a mindennapjai azóta unalmassá váltak. A Liverpool kapusa a rengeteg edzés mellett mindig arra törekszik, hogy ne süppedjen bele a szürke hétköznapokba, igyekszik megtörni a napi rutint. Most nekünk is adott tippeket, hogy hogyan is teszi ezt!

Régen léptél pályára tétmérkőzésen – hogyan áll a felépülésed, miként telnek mostanában a hétköznapjaid, mennyire élted meg nehezen a sérülésedet?

Természetesen egy sportoló számára szakmai szempontból az a legnehezebb, ha a regenerációval kell foglalkoznia és nem azzal, amihez a legjobban ért, de ez is az élsport része, ezt is tudni kell profin kezelni. Nem állítom, hogy könnyű volt, azonban ezen is csak úgy lehetséges túljutni, ha előre tekint az ember.

Ami a hétköznapjaimat illeti, nincs szó unatkozásról, mert az aprólékosan megtervezett felépülés is hasonlóképpen összetett, mint egy szokásos edzésprogram, bár pszichésen nyilván nehezebb, hogy nem védhetek. Szerencsére most már közel teljes értékű edzésmunkát végezhetek.

Hogyan kapcsolódsz ki a családoddal, amikor lehetőséged van erre?

Az edzések és a csapattal a közös programok rengeteg időt elvisznek, de amikor csak lehet, megpróbálok időt tölteni a családommal, ami már önmagában kikapcsolódás, de persze ennél izgalmasabb programokat is szervezünk magunknak. Nagyon szeretünkpéldául együtt kijárni a közeli parkba futni, vagy etetni a helyi mókusokat, illetve lányos apukaként a létező összes mesét kötelező megnéznem nekem is.

Hogyan éred el, hogy a mindennapok se legyenek az életedben unalmasak?

Egy sportoló számára mindig van következő cél, amit el szeretne érni, ez már önmagában folyamatosan kihívást jelent, ami nélkül nem is lennék képes az elvárt szinten teljesíteni. Ami a személyes felfogásomat illeti, mindig is fontosnak tartottam, hogy néha a komfortzónámból kilépjek és új dolgokat is kipróbáljak – a napi rutint megtörni és inspirációt keresni a nem megszokott dolgokban akár önmagában is elég lehet ahhoz, hogy ne süppedjünk bele a szürkeségbe. Azt gondolom, ez a látásmód sokat segített eddig is az életemben, és a továbbiakban is azt tervezem, hogy ennek mentén próbálok

Mi volt a legutóbbi extrém élményed?

Nemrég az a megtiszteltetés ért, hogy a Pepsi új, kalóriamentes termékeinek a kampányarca lehettem, ennek keretében pedig egy különleges, edzőtermi fotózáson vettem részt, majd később egy szélcsatornás lebegést is megörökítettek. Ez utóbbit különösen élveztem, ráadásul sportteljesítménynek sem utolsó, hogy egyensúlyban maradjon az ember.

Egyébként a Pepsi-reklámok legendásak, gyerekkorom egyik kedvence volt, amikor a Juventus-szurkoló srác azért kérte el Beckham mezét, hogy megtörölje vele a kólás dobozt. Már csak az ilyen jellegű kötődés miatt is nagyon örültem a felkérésnek.

Ezt a felfogásodat a kislányodnak is szeretnéd majd átadni? Nála hogyan próbáljátok elérni, hogy mindig friss maradjon és keresse az élményeket?

Az ő korában még szinte magától értetődik az ösztönös kíváncsiság, de persze, próbálunk nála is odafigyelni arra, hogy nyitott legyen a világra. Például annak is nagyon örülök, hogy a speciális helyzetünknek köszönhetően alapból két kultúrát és nyelvet ismert meg, ami a jövőben nagyon hasznos lehet számára.

És végül a szokásos kérdés: mikor láthatunk ismét a pályán?

A téli átigazolási szezonban nem sikerült kölcsönbe szerződnöm, de minden rosszban van valami jó, így legalább biztosan nem sietem el a visszatérést. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, de minél előbb szeretnék visszatérni a pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .