Beszélni is alig tudott, most szabadon választhat iskolát a hétéves kisfiú

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

A magyar fejlesztésű Stabil Pont Technológia küldetése az autisták önnállóságának visszanyerése. A cég a világon egyedülálló módszertannal rendelkezik, az eredmények pedig őket igazolják. Egy hétéves kisfiúnak alapvetően sikerült megszüntetni a tüneteit, pedig néhány hónapja még enyhén szólva is aggasztó volt az állapota.

Alig bírt beszélni, cumizott állandóan támadott, hősködött és gyakorlatilag sosem volt magánál az a kisfiú, akinél mára mintha kinyílt volna a világ a módszernek és a szülői hozzáállásnak hála.

Kecskés Dóra tavaly májusban fordult a Stabil Pont Technológia megalkotóihoz, miután Bálintra felkerült a beilleszkedési, tanulási és magatartásbéli nehézségeket jelző BTMN kód. Mint az anyuka mesélte, már az első tíz alkalom után érzékelhető volt a változás.

„A mentális tréning előtt bármit mondtam neki, csak hallotta, de nem érzékelte, nem értette meg. Hiába beszéltem hozzá, nem fogadta meg a tanácsaimat. A tréning az elejétől kezdve látványos változást hozott: elhagyta a hisztijét, a normálistól eltérő szokásairól elkezdett lemondani, sokkal kezelhetőbbé vált” – mesélte Dóra.
Elmondása szerint ez nemcsak a kisfiának, hanem a családi és testvérkapcsolati rendszernek is adott egy löketet. Bálint mára jól kijön 3 éves testvérével, és a szülőknek is megkönnyítette a dolgát.

Az anyuka arról beszélt, fiának a Stabil Pont Technológia tréningjein szemtől szemben kellett leülnie a trénerrel. Bálint eleinte nem is tudott egy helyben maradni.

„A szakember megpróbálta elérni, hogy a gyermekem megőrizze a nyugalmát. Idővel egyre hosszabb és hosszabb ideig tudott ülve maradni. Ezt követően bármilyen ingerlést  kapott, az volt a feladata, hogy stabil maradjon. Az idegrendszerét rászoktatták arra, mi a helyes: csak akkor lehet hibátlan, ha koncentrál. Ezáltal a lelke is visszacsatolást kapott.”

Mostanra túl vannak az 50. alkalmon is, és bár finomításokra még szükség van, a kisfiú készen áll az életre, szinte tünetmentes.

A családnak a legnagyobb örömöt most az jelenti, hogy szabadon választhattak iskolát a gyereknek, pedig korábban a kódja miatt egy szakértők által kijelölt suliba kellett volna járnia.

Tóth Zoltán, a Stabil Pont Technológia megalkotója hisz benne, hogy az autizmus rendbetehető.

„Egyedülálló módszertannal rendelkezünk, ami végigvezeti mindazt, hogy melyik reakció mit jelent. Van benne szülői és kommunikációs képzés, rossz reakciórendszer leválasztás, és magába foglalja a traumarendszer tapasztalattá formálását is egy autistából. Mindehhez pedig tudományos alátámasztás is kapcsolódik.”

Bálint történetéről azt mondta, szülői és gyermeki részről is nagy felszabadulást jelent, hogy lekerült róla a kód.
„Alapvetően megszűntek a tünetei. Ez a gyerek alig bírt beszélni, állandóan támadott cumizott, állandóan hősködött, nem volt magánál úgy egyszer se. Most ehhez képest egy nagyon intelligens, kommunikatív, szépen beszélő gyerek” – fogalmazott Tóth Zoltán.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .