Berlinben is otthonra találtak a Nokia telefonjai

A Nokia telefonok otthonában” a Nokia 8 okostelefonnal várták a látogatókat a világ minden tájáról

Első IFA szereplését stílusosan ünnepelte a HMD Global, a Nokia 8 londoni bemutatóját követően Németországban is kezükbe foghatták a kilátogatók a Nokia okostelefonok eddigi legjobbját. Augusztus 31. és szeptember 2. között a sajtó képviselői és az érdeklődők egyaránt testközelből ismerkedhettek a Nokia 8 okostelefonnal a Nokia Házban. A valódi Nokia élményért többek között a Zeiss optika, a 13 megapixeles Dual Sight kamera, illetve a 360°-os Nokia OZO audio rendszer felelt.

A HMD Global első IFA megjelenésével kapcsolatban Jon French, a HMD nyugat-európai alelnöke azt nyilatkozta: „A Nokia 8 készülékek lélegzetelállító londoni bemutatóját követően mindannyian örültünk annak, hogy idén Berlinben is megismertethetjük a látogatókkal a Nokia telefonok otthonát, méghozzá egyedi stílusban. Az eseménynek köszönhetően szélesebb körben oszthattuk meg a készülékekkel kapcsolatos legfontosabb információkat és a Nokia telefonos tapasztalatokat. Úgy gondolom, azok a pozitív visszajelzések, melyeket a vendégektől kaptunk az elmúlt három nap alatt, valóban magukért beszélnek.”

A Nokia Ház bemutatótermében a látogatók először a „Live Stream Lounge” terembe lépve ismerhették meg a Nokia és a Zeiss együttműködése révén létrehozott kamerákat és a Dual-Sight technológiát, mely a Nokia okostelefonok legjelentősebb újításai közé sorolható. Azért, hogy a jelenlévők minél izgalmasabb és inspirálóbb környezetben próbálhassák ki a Nokia 8-ban rejlő lehetőségeket, három különböző mikrokörnyezet állt a rendelkezésre. A Live Stream Lounge után a dzsungelben találták magukat a vendégek: trópusi növények közé rejtett neoncsöveket fotózhattak, miközben a Bothie funkcióval egy-egy képpel a történet mindkét oldalát elmesélhették. Az bemutató lezárásaként a résztvevők egy szinte teljesen sötét helyiségben, az „OZO szobában” tapasztalhatták meg azt a páratlan hangzásélményt, amit a 360°-os Nokia OZO audio rendszer varázsolt köréjük.

A HMD Global utóbbi 9 hónapjának eredményeire visszatekintve Jon French elképesztőnek nevezte azt a rengeteg pozitív visszajelzést, amit a HMD Global kapott 2016 óta. „A legendás Nokia 3310, melyet hatalmas érdeklődés övezett és a Nokia Pure Android okostelefonok első sorozatának bemutatásával úgy gondolom, az elmúlt időszakban valóban csodálatos utat tettünk meg a telefonok világában” – nyilatkozta a HMD alelnöke.