Bemutatkozott a Samsung Galaxy S23 család

Az új Galaxy S23 sorozat újraírja a prémium felhasználói élmény fogalmát

A Galaxy S23 Ultra ötvözi az erőteljes játékélményt és a

környezettudatosságra törekvő kialakítást a Galaxy S széria történetének legmodernebb kamerájával

A Samsung bemutatta a Galaxy S23, Galaxy S23+ és Galaxy S23 Ultra készülékeit, amelyek új korszakot nyitnak a Samsung Galaxy által nyújtott prémium élmények terén. Az új Galaxy eszközök kamerái a korábbinál is nagyobb szabadságot biztosítanak a felhasználóknak a bennük rejlő kreativitás felfedezésében és megélésében. A Nightography, éjszakai felvételek funkció által készített videók például a mesterséges intelligencia (MI) alapú átalakító technológia segítségével moziminőséget adnak. A Snapdragon ® 8 Gen 2 Galaxyra tervezett mobilplatformja az MI-vel, a jövőbemutató mobilalapú játékfunkcióval és a dinamikus, zökkenőmentes játékmenetet biztosító elképesztően gyors mobilgrafikájávali újszerű felhasználói élményt nyújt. A Galaxy S23 Ultra a már jól ismert és kedvelt beépített S Pennelii érkezik, amely nemcsak fokozhatja a produktivitást, de még több lehetőséget biztosít a jegyzetelés és az eszköz által biztosított egyéb tevékenységek során. A Galaxy termékcsalád korábbi tagjaihoziii képest az S23-as sorozat eszközei még több újrahasznosított anyag felhasználásával készülnek, hozzájárulva a vállalatfenntarthatósági törekvéseihez.

Az igazán hatékony technológia értéke nem csak a jelenben mérhető, hanem abban is, miként járul hozzá egy élhetőbb jövőhöz – nyilatkozta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – A teljes Galaxy S23 sorozat a megbízható, prémium okostelefon-élmények zászlóshajói. Küldetésünk, hogy a csúcsteljesítményt újradefiniáljuk az erőteljes, időtálló fejlesztések és fenntarthatóság egyesítése révén.”

HAMAROSAN PODCASTBAN IS BESZÁMOLUNK AZ ÚJDONSÁGOKRÓL!

Még több megapixel és kreativitás a Samsung Galaxy kamerába zárva

A Galaxy S23 Ultra minden fotós számára lehetővé teszi, hogy lélegzetelállító tartalmakat készítsen, függetlenül attól, hogy a felhasználó amatőr vagy profi. A készülék a Samsung Galaxy legmodernebb kamerarendszerét kínálja, amely szinte minden fényviszonyhoz igazodik, és elképesztően részletgazdag képeket készít. A Nightography, éjszakai felvételek továbbfejlesztett funkciói új távlatokat nyitnak, hiszen a Galaxy S termékcsalád készülékei optimalizálják a fotókat és a videókat akár a legkülönbözőbb környezeti körülmények között is. A felhasználók most még inkább valósághűen örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat, legyen szó akár egy koncert során felvett videóról, egy házibuliban készült szelfiről, vagy egy baráti vacsorán lőtt csoportképrőliv. A kedvezőtlen fényviszonyok között készített képek minőségét rendszerint lerontják a vizuális zajok, ám ezeket mostantól az új, MI alapú képjelfeldolgozó algoritmus segíthet korrigálni, amelynek óriási szerepe van a tárgyak részleteinek, valamint a színtónusok feljavításában is.

A termékcsalád történetében elsőként a Galaxy S23 Ultra jelenik meg 200 megapixeles adaptív pixelérzékelővel. A szenzor pixel-binning technológiát használ, amelynek köszönhetően több szinten képes nagyfelbontású képek akár egyidejűv feldolgozására. Fejlesztésre került sor a szelfikamerák esetében is, mivel azok egyre fontosabb kommunikációs funkciót töltenek be a mindennapokban. A Galaxy S23 széria gyors autofókusszal és a vállalat első Galaxy Super HDR szelfikamerájával rendelkezik, ami a 30 képkocka/másodpercet a duplájára, 60 képkocka/másodpercre növeli, ezzel pedig érezhetően jobb előlapi képek és videók elkészítése válik most lehetségessé.

A Galaxy S23 termékcsaláddal a felhasználók digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) stílusú képeket készíthetnek és szerkeszthetnek RAW és JPEG formátumban a kizárólag Samsung Galaxy készülékeken elérhető Expert RAW alkalmazássalvi. A képkészítés szerelmesei egyaránt kísérletezhetnek a többszörös expozícióval, de az Asztrofotó beállítással akár a Tejútrendszert is megörökíthetik. A Galaxy S23 sorozat készülékeire letölthető Expert RAW funkciókat pedig a Samsung saját Kamera alkalmazásán belül is elérhetik. Emellett a Galaxy Watch5 sorozat Kamera távvezérlésvii funkciójával a felhasználók már közvetlenül a csuklójukról készíthetnek lenyűgöző képeket.

További kameraújdonságok:

  • A Galaxy S23 Ultra megduplázott optikai képstabilizátorával (OIS) – bármilyen irányban- élesek maradnak a képek akár kedvezőtlen, alacsony fényviszonyok mellett vagy olyan helyzetekben, amikor elmosódhat a kép.
  • A készülékre rögzített videók szinte filmipari minőségben forgathatók, hiszen a javított 8K minőségű felvételekviii 30 képkocka/másodperc sebességgel, szélesebb látószögben láthatók.
  • A továbbfejlesztett, tárgyalapú mesterséges intelligencia kielemzi az adott képkocka minden egyes részletét, különös tekintettel az olyan arcot meghatározó jegyekre, mint például a szem vagy a haj, ezzel is hitelesen visszaadva az arcvonásokat.
  • A Galaxy Buds2 Pro fülhallgató új, 360 Audio Felvétel funkciójaix többdimenziós hangzást kelt életre a még kiválóbb videóélmény érdekében.

Az ikonikus Samsung Galaxy kamera új dizájnt kapott a Galaxy S23 és Galaxy S23+ készülékeken. A kamerasziget eltűnt, amely a Galaxy kialakításának új korszakát jelenti, ezzel pedig az egész sorozatot egyedivé teszi.

A prémium teljesítmény új utat nyit a mobiljátékok jövőjének

A fejlesztők és a gamerek számára egyaránt fontos saját határaik keresése, amelyhez az elvárásaikat is felülmúló technológia szükséges. A Samsung és a Qualcomm közösen optimalizálta a Samsung Galaxy élményt a vadonatúj Snapdragon® 8 Gen 2, Galaxyra készült mobilplatformmal, a Samsung Galaxy okostelefonok eddigi legerősebb és leghatékonyabb platformjával, ami egyben a bemutatás napján elérhető leggyorsabbx Snapdragon. A Galaxy S23 Ultra 5000 mAh kapacitású akkumulátoraxi elődjéhez képest nagyobb kamerát működtet, miközben megtartotta a Galaxy S22 Ultra méretét.

Az újonnan tervezett CPU mikroarchitektúra mintegy 30 százalékkal növeli a Galaxy S23 sorozat feldolgozási képességeit a Galaxy S22 sorozathozxii képest. A lenyűgöző fényképek rögzítése gyenge fényviszonyok mellett másodpercenként akár több trillió számítást is igényelhet, ezért a Samsung Galaxy rendkívül hatékony NPU-architektúráját 49 százalékkal optimalizálták a teljesítmény és az energiafelhasználás egyensúlyának megteremtése érdekében, miközben egy MI-algoritmus segítségével segít a felhasználóknak káprázatos minőségű fényképeket és videókat12 készíteni. A Galaxy S23 sorozat egyik legjelentősebb fejlesztése az optimalizált GPU, amely a Galaxy 22 sorozathoz képest körülbelül 41 százalékkal gyorsabb, így optimális választás lehet az erőteljesebb teljesítményt igénylő felhasználók számára12.

A digitális realizmus jövőképét előrevetítve, a Galaxy S23 Ultra képes a valós idejű renderelés támogatására a digitális, ugyanakkor élethű minőség jegyében, a legelterjedtebb játékok esetében. A felhasználók érezhetően valósághűbb jeleneteket láthatnak majd, köszönhetően a minden egyes fénysugarat szimuláló és nyomon követő technológiának. Emellett a nagyobb méretűxiii Samsung Galaxy Vapor Chamber (párakamra) segíthet a hosszabb távú játékmaratonok megvalósításában is.

Ezt a teljesítményt a Galaxy S23 Ultra nagyméretű, 6,8 hüvelykesxiv edge kijelzője alatt helyezkedik el. A kijelző lekerekített éleinek köszönhetően az eszköz egy nagyobb kijelzőfelületetxv kapott. A Samsung Galaxy Láthatóság fokozása menüpontja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy igényeiknek megfelelően állítsák be a színtónusokat és a kontrasztszinteket, csökkentve ezáltal az éjszakai képernyő idő okozta szemfáradtságot. A Képfeljavító kijelző mostantól kettő helyett három különböző megvilágítási szintet alkalmaz, így hatékonyan veszi fel a harcot a nappali fényviszonyok között tapasztalható erős fénnyel és tükröződéssel.

A bolygót szem előtt tartva tervezték

A Galaxy S23 sorozat gyártása során több újrahasznosított anyagot használt fel a vállalat, mint az előző, S22 sorozat esetében. A Galaxy S22 Ultra esetében hat belső alkatrész készült újrahasznosított anyagok felhasználásával, a Galaxy S23 Ultra készülékeiben azonban ez 12 belső és külső alkatrészére igaz. A Galaxy S23 sorozat minden más Galaxy okostelefonnál több újrahasznosított anyagot tartalmaz, beleértve a felhasználás előtt újrahasznosított alumíniumot és üveget, valamint a felhasználás után újrahasznosított műanyagokat, amelyek eldobott halászhálókból, PET-palackokból és vizes hordókból származnak.

Az új S sorozat az első, amely a Corning® által gyártott Gorilla® Glass Victus® 2 üveggel kerül forgalomba, ezzel is még időtállóbb külsőt biztosítva a készülékeknek, miközben átlagosan 22 százalékban újrahasznosított anyagotxvitartalmaz. A Galaxy S23 okostelefonok mindegyike 100%-ban újrahasznosított papírból készülő, újratervezett csomagolással kerül a boltok polcaira.

A Galaxy S23 széria gyártásával a vállalat tovább csökkenti a Samsung Galaxy környezetre gyakorolt hatását anélkül, hogy az a minőség vagy az esztétikus külső rovására menne. Az okostelefonok megkapták az UL ECOLOGO ® minősítéstxvii is, amellyel a hitelesítők a környezetszennyezést csökkentő termékeket ismerik el.

A Galaxy S23 termékcsalád négygenerációs operációs rendszerfrissítéssel, és ötévnyi biztonsági frissítésselxviii őrzi meg a prémium élményt azon felhasználók számára, akik szeretnék a lehető leghosszabb ideig használni készüléküket.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!

Lapozz a következő oldalra!