Beatles- és John Lennon-ereklyék NFT-jét kínálja eladásra Lennon fia

    A gyűjteményében lévő Beatles- és John Lennon-ereklyék NFT-jét kínálja eladásra Lennon idősebbik fia, Julian.

    Elárverezik a Hey Jude című slágerhez írt kézírásos jegyzetek és a Lennon által a Help! című filmben viselt fekete köpeny nem helyettesíthető tokenjét (NFT) is.  

Begurulva – Autó- és kütyümustra


    Az NFT alapja az ERC-721, a blokklánc-technológia, amely a digitálisan generált “kriptoalkotások” értékesítését teszi lehetővé egyedi digitális tokenek formájában, amelyek igazolják a tulajdonjogot.


    A február 7-i online árverésen megvásárolható az NFT-je annak az afgán kabátnak is, melyben John Lennon a Magical Mystery Tour című tévéfilmben volt látható, valamint három Gibson gitáré is, melyeket Julian az apjától kapott – írja a BBC.com.  
    A digitális tokeneket audio-vizuális formában kínálják eladásra, a tárgyak képei kiegészülnek Julian Lennon narrációjával.


    A Hey Jude című dal Paul McCartney által írott jegyzeteitől várják a legnagyobb bevételt az aukción, kikiáltási ára 22 260 font (9,5 millió forint), de a várakozások szerint az ár ennek kétszerese is lehet.


    A bevétel egy része Julian Lennon White Feather Foundation nevű alapítványába kerül.


    Mindeddig az Everydays, a grafikus Beeple digitális kollázsa a világ legértékesebb NFT-je, amely tavaly márciusban 69 millió dollárért (22,2 milliárd forintért) kelt el a Christie’s árverésén. Ez volt a harmadik legmagasabb ár, amelyet élő művész munkájáért kifizettek, csak David Hockney és Jeff Koons előzte meg.