A bambusz nem csak a pandáknak jó

Környezetünk fenntarthatóvá tétele fontos feladat, és egy kis odafigyeléssel te is sokat tehetsz érte. Gyűjtheted szelektíven a szemetet, ültethetsz növényeket, vagy fogmosáskor is ügyelhetsz a takarékos vízfelhasználásra. Ma már pedig elektronikai eszközt, sőt számítógépet is választhatsz környezettudatosan.

Szemét újragondolva

A Dell a műanyag alkatrészek 35 százalékát újrahasznosított anyagból készíti, sőt, a gyártási hulladék 99 százalékát hulladéklerakóból hozzák. A cég 2014 óta nemzetközi szinten 24 millió kilogramm újrahasznosított anyagot használt fel. Mi több, a 83 országban működő „hozd vissza” programnak köszönhetően a Dell a világ legnagyobb technológiai újrahasznosítója: 2008 óta több mint 800 millió kilogramm e-hulladékot gyűjtött össze.

Magas a villanyszámlád?

Lekapcsolod a villanyt, ha kilépsz a szobából? Esetleg energiatakarékos égőket használsz? Már olyan laptopot is választhatsz, amelyik kevesebb energiát fogyaszt! A mostani Dell gépek a 2011-es modellekhez képest 54 százalékkal kevesebb áramot vesznek fel, mellyel tavaly összesen 380 millió dollárt spórolt a vállalat a felhasználóinak.

Eltűnnek az erdők…

Ha túl sok papírt használunk, az bizony árt az erdőknek. A Dell a fahiányt pótolva globálisan 1 millió fát ültetett 2008 és 2017 között, emellett törekszik a hagyományos csomagolóanyagokat a minimálisra csökkenteni. A dobozok 94 százaléka fenntartható forrásokból készül, például bambuszból és gombából, a vállalat prémium modelljét, az XPS 13-at pedig óceáni hulladék „borítja”.

Tudj meg többet a Dell felelős tevékenységeiről a vállalat „Legacy of Good” jelentéséből:

http://legacyofgood.dell.com