Bach Mindenkinek

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Madarász Iván
Kossuth-díjas zeneszerző, az ARTISJUS elnöke
“A világunkat elöntő fesztiváldömping közepette alig tudok még egy ennyire fontos és vitathatatlan értéket felmutató rendezvény-sorozatot, mint a Bach Mindenkinek Fesztivál. Tudatosítsuk magunkban: nem mi ápoljuk a kultúrát, Bach zenéjét, inkább az őriz minket és az vigyáz reánk.”

Bach Mindenkinek Fesztivál

2018. március 21-25.

32 település, 115 helyszín, 300 program, 2000 fellépő

Védnök:

Vásáry Tamás

Nemzet Művésze, Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas

zongoraművész, karmester

Bach in the Subways – a kezdetek

A Bach in the Subways, magyar nevén a Bach Mindenkinek nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést. Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. Bach zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába.

A program Magyarországon

Az Amerikától Ázsiáig számos országban évenként megrendezésre kerülő koncertekhez 2015-ben Magyarország is csatlakozott. Azóta minden évben megrendezésre kerül a program hazánkban. Először 5 helyszínen kerültek megrendezésre a koncertek, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. 2017-ben a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát.

A fesztivál célja

A Bach Mindenkinek Fesztivál célkitűzése, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson. Ezért inspirálják a szervezők a fellépő művészeket az általános koncertszokásoktól eltérő, meglepő helyszíneken és különleges elemekkel kiegészülve megszólaló koncertek tartására is. A fesztivál sokszínű koncertkínálata, egyedi programjai, ismeretterjesztő előadásai a koncertekhez szocializálódott közönség számára is új arculatban tudja bemutatni a barokk korszakot és a klasszikus kultúrát. A műsorkínálat több eleme lehetővé teszi a közönség csatlakozását a fellépő művészekhez. A korosztályos tematikával rendelkező műsorok a zenehallgató közönség utánpótlását nevelik gyermek, ifjúsági és családi programokkal.

Múlt és jövő

A Bach Mindenkinek Fesztivál szervezői és fellépői meggyőződése, hogy a munkájuk értéket teremt, hiszen nemesebb ügyet nehezen lehet képviselni, mint Bach zenéjét. A program néhány év alatt Budapest belvárosának félnapos eseményéből országos fesztivállá nőtte ki magát, több száz programmal várva közönségét. A program célja, hogy szerte Magyarországon megmutassa, mit jelent a zenei érték, és ezért mennyien hajlandóak áldozatkész munkát vállalni. Mindezzel elérve, hogy évről évre a barokk géniusz mind teljesebb arcát fedezhessék fel a klasszikus zene kedvelői, és országszerte mindazok is rátalálhassanak, akikre vár még ennek a csodának a megismerése.

A fesztivál igazgatója: Kovács Zalán László tubaművész

A programokra a belépés ingyenes!

Bővebb információ, részletes program:

www.bachmindenkinek.hu

facebook.com/bachmindenkinek

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .