b2b videókkal erősít a LinkedIn

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Az üzleti felhasználók számára új funkcióval bővül a LinkedIn eszköztára. A vállalatok ezentúl közvetlenül a LinkedInre feltöltött videós tartalmakat is megoszthatnak közönségükkel akár saját, organikus posztokban, akár fizetett Sponsored Content formájában.

 

A LinkedIn egy korábbi tesztidőszakot követően mostantól üzleti felhasználói számára is lehetővé teszi a feltöltött videók organikus megosztását. Ez azt jelenti, hogy ezentúl közvetlenül, külső videós link (pl. YouTube) használata nélkül tölthetnek fel és oszthatnak meg mozgó tartalmakat üzleti profil oldalukra. Az első tapasztalatok szerint a vállalati oldalakon (Company Page-en) futó videók 5x nagyobb valószínűséggel generálnak interakciót, mint más típusú tartalmak.

 

Az első számú B2B közösségi platform a ‘Video for Sponsored Content’ funkciót is bevezeti, mellyel lehetővé válik a videós posztok kiemelése. A hirdetők több elszámolási lehetőségből választhatják majd ki a saját céljaikhoz leginkább illeszkedőt (CPM, CPV, CPC). A videós hirdetések ugyanazt a célzási lehetőséget kínálják majd a márkáknak, mint a LinkedIn korábbi marketing megoldásai. A platform riportolási rendszerébe is számos videó-specifikus mutatót integráltak.

 

A most bejelentett funkciók bevezetése fokozatosan zajlik a LinkedInen; első körben az organikus videós posztok válnak elérhetővé, majd április 6-ig bezárólag az összes hirdető számára elérhetőek lesznek az ilyen jellegű szponzorált posztok a Campaign Manageren keresztül.

 

A Httpool nemzetközi hirdetési hálózat, mint a LinkedIn kizárólagos magyarországi képviselője üdvözli a platform újítását:  “A videós tartalmak itthon is megállíthatatlanul törnek előre, immár szerves részei a hirdetési eszköztárunknak. Partnereink számára rendkívül előnyös, hogy mostantól jóval egyszerűbben, célzottabban tudunk a KPI-okhoz illeszkedő, videós kontenttel egybekötött kampányokat menedzselni.” – mondta Meleg Dóra, a Httpool-LinkedIn Key Account Managere.

 

forrás: Httpool, a LinkedIn hivatalos, regionális képviselője

 

Videós tartalmak az online marketing jövője  

  • A vállalatvezetők 75%-a heti szinten néz üzleti tartalmú videókat, 40%-uk már napi szinten fogyaszt ilyen jellegű tartalmakat.  
  • A döntéshozók 59%-a előnyben részesíti a videós tartalmakat, a szöveges hirdetésekkel szemben.
  • A B2B vállalatok 96%-a tervezi a videó kontent használatát online marketing tevékenysége során.
  • A ‘video’ szó használata az email törzsben 19%-kal növelheti a megnyitási rátákat.
  • 2018-ban a videós tartalmak a teljes internet fogyasztás 79%-át adják majd.

forrás: MWP

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .