Az Űrvihar  szinte valóság

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Sci-fit rendezni nehéz. Dean Devlin (aki A Függetlenség Napja, a Godzilla vagy a Csillagkapu producereként alaposan kiismerte a megaakció/sci-fi készítés csínját-bínját) nagyon különlegeset akart, amikor kitalálta az Űrvihar (Geostorm, hazai bemutató: október 19.) történetét, a természeti katasztrófák elhárítására létrehozott, műholdakból a föld köré szőtt hálót – ami rossz kezekbe kerülve a föld pusztulását is hozhatja. De amikor forgatókönyv-tervével felkereste a NASA szakembereit, csodálkoznia kellett: amit kigondolt, már egyáltalán nem fanatasztikus, sokkal inkább tudományos.

– Kiderült, hogy az ötlet nem is olyan elrugaszkodott, mint hittük – mesélte egy újságírónak az Űrvihar főszereplője, Gerard Butler. – Sőt, a NASA-nál létezik egy nagyon hasonló terv. Talán nem kell hozzá akkora űrközpont, mint a mi filmünkben… Én viszont épp a nagyságát szerettem a látványnak. Még a forgatás végén is folyton eltévedtem a díszletben: vagy két kilométernyi folyosót, zsilipet, átjárót és csatornát építettek, sosem tudtam, éppen honnan hová rohanok.

IC Press

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .