Az Űrvihar  szinte valóság

Sci-fit rendezni nehéz. Dean Devlin (aki A Függetlenség Napja, a Godzilla vagy a Csillagkapu producereként alaposan kiismerte a megaakció/sci-fi készítés csínját-bínját) nagyon különlegeset akart, amikor kitalálta az Űrvihar (Geostorm, hazai bemutató: október 19.) történetét, a természeti katasztrófák elhárítására létrehozott, műholdakból a föld köré szőtt hálót – ami rossz kezekbe kerülve a föld pusztulását is hozhatja. De amikor forgatókönyv-tervével felkereste a NASA szakembereit, csodálkoznia kellett: amit kigondolt, már egyáltalán nem fanatasztikus, sokkal inkább tudományos.

– Kiderült, hogy az ötlet nem is olyan elrugaszkodott, mint hittük – mesélte egy újságírónak az Űrvihar főszereplője, Gerard Butler. – Sőt, a NASA-nál létezik egy nagyon hasonló terv. Talán nem kell hozzá akkora űrközpont, mint a mi filmünkben… Én viszont épp a nagyságát szerettem a látványnak. Még a forgatás végén is folyton eltévedtem a díszletben: vagy két kilométernyi folyosót, zsilipet, átjárót és csatornát építettek, sosem tudtam, éppen honnan hová rohanok.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .