Az Újpest ismét védelem nélkül lépett pályára, de így is sikerült nyernie a kecskeméti lilák ellen

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az újpesti kommunikáció már fideszes, a csapat tulajdonjoga még nem.
Arról is írtunk már, hogy a Megyeri úti csapatkapitány a kerület szégyene.

A szombat esti UTE-KTE összecsapáson is hozta a formáját a fővárosi lila-fehérek védelme és újra kb. annyi gólt kaptak (kis túlzással), ahányszor a kapujuk közelébe keveredett a Kecskemét.

Az Újpest saját közönsége előtt gólgazdag mérkőzésen 5-3-as sikert aratott az előző idényben ezüstérmes Kecskemét felett a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A fővárosi együttes ezzel feljött a tabellán a második helyre, a Kecskemét pedig idegenben változatlanul nyeretlen a mostani szezonban, sőt, immár vendégként sorozatban öt vereségnél jár.

    OTP Bank Liga, 10. forduló:
Újpest FC-Kecskeméti TE 5-3 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző, v: Bognár
    Újpest:    Banai – Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás K. – Onovo, Tajti (Jürgens, 92.), Mack (Fehér, 93.) – Kiss T. (Ganea, 76.), Csoboth (Varga, 84.), Ambrose (Mörschel, 77.)
    Kecskemét:   Varga B. – Szabó (Nagy O., 74.), Belényesi, Szalai G. – Leoni, Szuhodovszki, Meszhi (Szűcs, a szünetben), Vágó, Májer (Kiss B. A., a szünetben) – Zsótér (Horváth K., a szünetben), Tóth B. (Szendrei, 58.)
    gólszerzők: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (33.), Tajti (47.), Onovo (51.), illetve Szalai G. (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (86.)
    sárga lap: Onovo (82.)

    A hazaiakhoz képest szinte teljesen enerváltan kezdett a kecskeméti együttes, amely nem tudta felvenni az újpestiek tempóját, ennek nyomán pedig a válogatott Csoboth Kevin gólja után már a hatodik percben hátrányba került. A folytatásban türelmesebben, de változatlanul lendületesebben és nagy kedvvel futballozott a fővárosi lila-fehér együttes, amely a 33. percben kétgólosra növelte az előnyét, mégpedig a védő Tamás Krisztián nagyjából 30 méterről szerzett bombagóljával. Az első félidőben végig az Újpest irányított, és csak azért nem vezetett a szünetben nagyobb különbséggel, mert sok volt a pontatlanság a játékában, míg vendégeknek nem sikerült érdemben felvenniük a küzdelmet a riválissal.


    Fordulás után hét perc alatt háromszor volt eredményes a hazai csapat, igaz, a Kecskemét szinte egyáltalán nem nehezítette meg vendéglátója dolgát. A fővárosi együttes valósággal átgázolt az ellenfél középpályáján és védelmén, így gyakorlatilag a második félidő elejére bebiztosította a sikerét. A vendégek valamivel később három perc alatt két szép gólt szereztek, a kettő közül a második, Szuhodovszki Somáé volt igazán látványos, a válogatott kerettag középpályás ugyanis 25 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot. A Kecskemét aztán még a hajrában is betalált, így csökkentette valamelyest a különbséget, ám az Újpest teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.


Elhunyt Bobby Charlton >>>